Afyonkarahisar'da Fotoğraf Sergisi

Afyonkarahisar Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda açılan Fotoğraf Sanatçısı Orhan Yayla'nın 'Sıcak Işık' isimli fotoğraf sergisi ilgi topladı.

Afyonkarahisar'da Fotoğraf Sergisi
Doktor Orhan Yayla'nın Karadeniz fotoğraflarından oluşan serginin açılışına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sosyal Hizmetler Müdürü Şevki Ceylan, AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser katıldı. Açılışta konuşan Vali İmga, serginin Afyonkarahisar'da açılmasına destek veren İşadamı Osman Cavit Tunç'a teşekkür ederken, İşadamı Tunç ise Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklara yönelik sosyal etkinliklerin artması gerektiğini söyledi. Tunç, "Bu etkinliklerle çocuklarımıza toplumun bir parçası olduklarını hissettirmemiz gerekiyor" dedi
Doktor Orhan Yayla ise memleketi Karadeniz'in siyah- beyaz fotoğraflarından oluşan sergisinin Afyonkarahisar'dan önce 8 ilde daha sanatseverlerle buluştuğunu söyledi. Yayla, "Bu güzel yetiştirme yurdundan 'kimsesiz' denilen ancak pek çok kimsesi olan çocuklara ulaşmaktan mutluyum.Trabzon ve Rize yaylaları ve köylerinin fotoğrafları ile oradaki yaşamı, sıcak ışık duygusunu yansıtmaya çalıştım" şeklinde konuştu. Yayla, serginin 27 Mayıs 2010 tarihine kadar açık kalacağı bildirdi.