Adilcevaz'da Ak Parti Bilgilendirme Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bilgilendirme toplantısı Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlendi.

  Adilcevaz Belediyesi Düğün Salonu ' nda yapılan bilgilendirme toplantısı AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal , Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Camal Taşar , Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy , AK Parti Bitlis İl Başkanı Burhan Aksoy , ile çok sayıda partili katıldı .
Bilgilendirme toplantısının açılışında bir konuşma yapan Batman Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Ahmet İnal , AK Parti ' nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok büyük projelere imza attığını söyledi . Muş Havaalanı ' ndan Adilcevaz ' a kadar tüm yoların duble olduğunu söyleyen İnal , hükümetin hayata geçirdiği tüm projelerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde başlattığını kaydetti .
Bitlis milletvekili Vahit Kiler ise 2002 yılında hükümeti bir enkaz olarak devraldıklarını kaydetti . Kısa bir süre içerisinde eğitim ve sağlık alanında müthiş projelere imza attıklarını belirten Kiler , " 2002 yılında Bitlis ' te sadece 2 tane uzman hekim vardı . Şuan 100 tane uzman hekim Bitlis ve ilçelerinde görev yapmaktadır .
Daha sonra bir konuşma yapan Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise yürütülen açılım projesine değildi . Taşar , " ' Ben Kürdüm ' demek bile insanlarımızı korkutuyordu . Kürtçe televizyon açılacak demek herhalde hayaldi . Bugün TRT6 24 saat Kürtçe yayın yapıyor . RTÜK yasasında yapılan değişiklikle isteyen artık Kürtçe yayın yapabilen televizyon kanalı açabiliyor " dedi .
Yapılan konuşmaların ardında AK Parti ' ye geçenlere Bitlis İl Başkanı Burhan Aksoy , tarafından parti rozetleri takıldı . Ayrıca toplantıya katılanlara Adilcevaz cevizi ile kurutulmuş kayısı ve üzüm ikram edildi . Toplantının ardından partililer , bugün babası vefat eden AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Halil Sergici ' ye taziye ziyaretinde bulundular .