28 Şubat'ın yıldönümünde darbe karşıtı eylem

Yarın 28 Şubat postmodern darbesi 13'üncü yılını dolduruyor. 70 Milyon Adım Koalisyonu 28 Şubat'ın yıldönümünde darbe karşıtı Taksim'de büyük bir gösteri yürüyüşü yapacak.

  Tü ; rkiye , Kafes , İrtica Eylem Planı ve Balyoz darbe planlarıyla hesaplaşırken 28 Şubat postmodern darbesi 13 ' ü ; ncü ; yılını dolduruyor . Yü ; ksek yargının karargahta brifing aldığı , yayın toplantılarına askerlerin girdiği , gazetecilerin andıç ; landığı 28 Şubat ' ın bin yıl sü ; receği iddia edilmişti .
Ü ; niversitelerde başö ; rtü ; sü ; krizlerinin yaşandığı , sahte cemaat liderlerinin cü ; bbelerle sokaklarda dolaştırıldığı postmodern darbe , bu yıl ç ; eşitli gö ; sterilerle protesto edilecek .

İstanbul ' da 70 Milyon Adım Koalisyonu ve Sivil Dayanışma Platformu 28 Şubat Pazar gü ; nü ; Taksim Tü ; nel ' de başlayıp Meydan ' da sona erecek bir protesto yü ; rü ; yü ; şü ; dü ; zenliyor . 15 . 00 ' te başlayacak yü ; rü ; yü ; ş , ' Erken Final : Bin Yılın Sonu ' başlığını taşıyor . 70 Milyon Adım Koalisyonu ' nun ' Ordunun , medyanın , yü ; ksek mahkemelerin ve dev anası sivil olmayan toplum kuruluşlarının el ele vererek gerç ; ekleştirdiği dü ; nyanın en ahlaksız postmodern darbesi ' diye nitelediği 28 Şubat ' ın yıldö ; nü ; mü ; nde protestocular şö ; yle seslenecek : 28 Şubat bin yıl sü ; recek diyenlere/Bin yıl sü ; rmesi iç ; in toprak altında vatandaşına atılmak ü ; zere bomba saklayanlara/Bin yıl sü ; rmesi iç ; in alç ; akç ; a eylem planları hazırlayanlara/Bin yıl sü ; rmesi iç ; in kalan son hukuk kırıntılarını da hiç ; e sayıp yargı darbesi yapanlara/Bin yıl sü ; rmesi iç ; in ç ; ocukların ü ; niversite puanlarına gö ; z dikenlere/28 Şubat ' ın bin yıl sü ; rmeyeceğini sö ; yleme zamanı geldi!/Pardon ama artık sizin bu saç ; malıklarınızı ç ; ekemeyeceğiz .

70 Milyon Adım Koalisyonu ' ndan Şenol Karakaş , ortaya ç ; ıkan darbe planlarının , durduran olmazsa 28 Şubat ' ın etkisinin bin yıl sü ; receğini gö ; sterdiğini sö ; ylü ; yor . ' Ya biz kazanacağız ya da darbeciler kazanacak . Arada durmanın imkanı kalmadı . ' diyen Karakaş , Genelkurmay ' da gerç ; ekleşen toplantıları da hayra yormuyor : Askerlerin , sivil siyasetten bağımsız olarak bir toplantı yapmaya hakları yoktur . Ç ; ü ; nkü ; Tü ; rkiye , Deniz Baykal ' ın uydurduğu gibi işgal altında değil . Bu toplantılarla ü ; st dü ; zey komutanların alınmasını engellemek istiyorlar . Meclis ' e , hukuka baskı yapıyorlar , pazarlık gü ; cü ; oluşturmak istiyorlar . Askeri memurların pazarlık gü ; cü ; nü ; n olmaması gerekir . Karakaş , Balyoz soruşturması , HSYK ve Danıştay kararları nedeniyle pazar gü ; nkü ; yü ; rü ; yü ; şe katılımın ö ; ncekilerden fazla olmasını bekliyor .

28 Şubat ' ı protesto eden kuruluşlardan biri de Ö ; zgü ; r-Der . Postmodern darbenin yıldö ; nü ; mü ; nde 13 . 00 ' te Beyazıt Meydanı ' nda bildiri okuyacak olan derneğin Genel Başkanı Rıdvan Kaya , ' 28 Şubat darbecileri ve tü ; m darbeciler sadece tankla iş gö ; rmü ; yor . Medyayı da kullanarak propaganda yapıyorlar . Halk bu konuda ciddi bir irade kullanırsa ' yaptırmayız , izin vermeyiz ' demeleri de bir anlam ifade etmez ' diyor .