Vali Harput, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, hayırsever Durmazlar Mak. San. ve Tic.AŞ tarafından iş okuluna dönüştürülen zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Saibe Durmaz İş Okulu'nu ziyaret etti.

Vali Harput, Engelli Öğrencilerle Bir Araya Geldi
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte zihinsel engelli öğrencileri ziyaret eden Vali Şahabettin Harput, öğrencilerle tek tek sohbet etti. Ziyaretten mutlu oldukları gözlenen öğrenciler Vali Şahabettin Harput'a okulda yaptıkları çalışmaları hediye etti. Öğrencilerden Muhammet Akyüz'ün yaptığı matkabı çok ilgi çekici bulan ve çalışmaları çok beğenen Vali Şahabettin Harput, "Bu çocuklarımızın yaptıklarını görünce çok duygulandım ve mutlu oldum. Demek ki imkanlar sağlanırsa daha birçok şeyi başarabileceklerdir" dedi.
Bursa Valisinden bilgisayar isteyen öğrenciler, bu isteklerinin karşılığını da aldılar. Vali Şahabettin Harput okula 10 adet bilgisayar göndereceğinin sözünü verdi. Öğrencilerin velileriyle de görüşen Harput, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Kimse çocuğunun rahatsızlanmasını istemez. Vücudun bir yerine bir şey olsa tüm vücut bundan rahatsız olur. Burada hepimize görevler düşüyor. Bu çocuklarımız nasıl kendi ayakları üzerinde durabilir? Çocuklarımızın gelişimlerini nasıl sağlayabiliriz? Bu konuda hep beraber el birliği ile çalışmalıyız" diye konuştu.
Bursa'nın hayırsever anlamında çok şanslı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 2009 yılının çok verimli geçtiğini, imzalanan protokoller çerçevesinde yapımlarına başlanan okulların tamamlanmasıyla hiçbir engelli öğrencinin açıkta kalmayacağını belirtti.