Samsun'un Kültür Elçileri Eğitiliyor

ÇEKÜL Vakfı'nın Kültür Elçileri Eğitim Programı çerçevesinde Samsun'un kültür elçileri eğitime başladı.

Samsun'un Kültür Elçileri Eğitiliyor
2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içerisinde yürütülen Kültür Elçileri Eğitim Programı, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ÇEKÜL Vakfı ortaklığında Milli Eğitim Müdür ve Mimarlar Odası Samsun Şubesi desteği ile yapılıyor. 2 yıl önce ETİ şirketler grubunun desteği ile "Kültür Elçileri Projesi" oluşturulurken, 25 kentte yapılan eğitimlerde 750 çocuk bu kentlerin kültür elçisi oldu. Yeni eğitim ve öğretim yılında Taraklı, İzmir, Milas, Ürgüp, Kırşehir, Divriği, Elazığ, Çorum, Yozgat, Kilis, Kemah, Karadeniz Ereğli, Burdur, Nevşehir, Samsun, Eskişehir ve Hatay'da yeni kültür elçileri yetiştiriliyor.
Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamaları çalışmalarla kentlerin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programında kültürel sürekliliğin sağlanması hedefleniyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı eğitim çalışmalarında Alparslan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen 24 öğrenci, Samsun'un kültür elçisi olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde yapılan eğitim çalışmalarına öğrenciler "Kültür ve kentlilik bilinci nedir?" sorusuna katılımcı eğitim tekniğiyle yanıt arayarak başladı.
Eğitim çalışmalarında doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında bilgiler aktarılacak, tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği geziler yapılacak, öğrenciler Amisos Tepesi, Arkeoloji Müzesi ve İnce Sokak gezileri ile öğrendiklerini pekiştirecek.