Milas'ta 'Bir İlmikte Sen At' Projesi

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu M

Milas'ta 'Bir İlmikte Sen At' Projesi
Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde engelli öğrenciler, İsviçre-Birleşmiş Milletler (S-UN) Fonu Gençlik Projesi kapsamında sağlanan fonla açılan halı atölyesinde halı dokumayı öğreniyorlar. "Bir İlmekte Sen At" projesi sayesinde engelli öğrenciler bir şey üretebiliyorum bilincini kazanıyor.
"Bir İlmekte Sen At" projesi sayesinde engelli öğrenciler bir şey üretebiliyorum bilincini kazandığını belirten SHÇEK M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü A. Fırat Çakıroğlu: "Bir İlmikte Sen At projemiz İsviçre Birleşmiş Milletler Fonu Gençlik Projesi kapsamında kuruluşumuzda Milas Halısı'nın dokunma atölyesinin kurulmasını amaçlayan bir proje. 15-26 yaş arası özürlü gençlerimiz bu atölyede halı dokudular. Dışarıdan Milas'ın halısıyla ünlü Çökertme köyünden 7 tane gencimiz bize eğitmenlik yaptı. Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Halıcılık Bölümü'nden de 6 öğrencimiz eğitmenlik yaptılar" dedi.
Çakıroğlu: "En büyük temel amacı özürlülerimizi topluma birer üretken fert olarak katılımlarını sağlamak, onların bir şey yapabiliyorum bir şey üretebiliyorum duygusunu pekiştirmek, bunun yanı sırada diğer eğitmen olarak gelen gençlerimize bir nevi istihdam olanağı sağlamak. Projemiz başarıyla sürmekte. Etkinlerimizde kermeslerimizde bu Milas Halısı'nı, atölyemizi tüm halkımıza duyurmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.
MİLAS'TAN ONAY GÖREN TEK PROJE
S-UN Fonu Gençlik Projesi'nin genç kadın ve erkeklerin girişimlerini genç göçmen nüfusun kültür ve turizm sektörlerinden ve bilgi-iletişim teknolojilerinden etkin bir şekilde faydalanmaları koşuluyla desteklendiğini belirten Çakıroğlu: "Bu hedeflere bağlı olarak seçilen örnek iller aldıkları yoğun göç kadar sahip oldukları zengin kültürel ve turistik kaynaklarla öne çıkan Konya, Kocaeli ve Muğla illeri. Kocaeli'nden 4, Konya'dan 6 proje ve Muğla'dan 11 proje kabul edildi. Milas'tan ise "Bir İlmikte Sen At" isimli proje onay gören tek proje oldu. Projenin bütçesi ise 11 bin dolar." dedi.
Engelli öğrenciler, oluşturulan halı dokuma atölyesinde eğitmenlerinden öğrendiklerini arkadaşlarına öğrettiklerini söylediler.