Mardinlilere Ev Pansiyonculuğu Eğitimi

Tarihi ve kültürel yapısı ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen Mardin'de son günlerde artış gösteren barınma sıkıntısı Mardinlileri ev pansiyonculuğuna yöneltti.

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nden gelen uzmanlar tarafından ev pansiyonculuğuna ilgi duyanlara, 'Ev Pansiyonculuğu Bilinçlendirme' eğitimi verildi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitimle turizm sektörünün de ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün karşılanması ve sektörün gelişmesine katkıda bulunulması amaçlandı.
Bu amaç doğrultusunda 2 gün boyunca süren 'Ev Pansiyonculuğu Eğitimi' yoğun ilgi gördü. Sakıp Sabancı Kent Müzesi toplantı salonunda başlayan ve Akadlar Ev Pansiyonu'nda devam eden eğitimlerde vatandaşlara Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü eğitmenleri Pınar Tokgöz ve Selcan Özdemir bilgi verdi.
Halkın istihdamını artırmak, Mardin'in turizmine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimde Tokgöz, ev pansiyonculuğunun, bir ailenin devamlı oturmakta olduğu evin bir veya birkaç odasını turizm mevsimi boyunca normal bir ev düzeni içinde pansiyon haline dönüştürmesi ve gerek yerli gerekse yabancı turistte bir ücret karşılığı kiraya verilmesi anlamına geldiğini söyledi.
Böylesine bir turistik zenginliğe sahip bölgede ev pansiyonculuğunun hem bölge turizmine hem de Mardinlilere çok büyük faydalar getireceğine dikkat çeken Tokgöz, "Sizin yapacağınız ev pansiyonculuğu sizlere hem maddi hem manevi birçok katkı sağlayacak. Normal yaşamınızdan çok fazla tavizler vermeden hem para kazanacaksınız hem de yeni yeni insanlarla tanışıp çeşitli kültür alışverişinde bulunmuş olacaksınız. Ayrıca böyle bir uygulama gerçekleştiğinde sadece pansiyon hizmetinizden de para
kazanmayacaksınız. Çocuğunuz rehberlik yapacak ve belli bir ücret alacak, Mardin'i gezmek isteyen turistleri gezdirmiş olacak ve bundan da para kazanacaksınız" diye konuştu.
Kursta tarihi kent hakkında bilgiler veren Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay, geleceğini turizmde arayan Mardin'de en büyük eksikliklerin başında nitelikli iş gücü geldiğini söyledi. Bu anlamda Mardin'de halkın turizm eğitimi almasının çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Beliktay, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan uzman kişilerin verdiği bu eğitimler, ilimizdeki hizmet sektörünün kalitesini yükseltecektir" dedi.