Kktc'de Aşırı Yağışlar Etkili Oluyor

KKTC'de dün gece başlayan ve halen devam eden aşırı yağışlar nedeniyle Lefkoşa, Girne ve Değirmenlik Girne yolları trafiğe kapatıldı.

KKTC Polis basın subaylığından verilen bilgiye göre aşırı yağışlar nedeniyle Lefkoşa-Girne yolu su baskını altında olduğundan ulaşım sağlanamıyor. Girne'de ise birçok konut ve işyerinin zemin katları sular altında, birçok araç yolda kaldı. Sivil Savunma Teşkilatına bağlı ekipler ve itfaiye su boşaltım çalışmaları için yoğun çaba gösteriyor. Girne Değirmenlik yolunda ise toprak kayması bulunuyor. Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de Gönyeli barajının taşma tehlikesi bulunduğunu ancak taşma olsa bile
olağanüstü bir durum olmaması durumunda tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Bu arada Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da Güzelyurt'ta önlemlerin üst düzeyde tutulduğunu Birleşmiş Milletler yetkilileriyle temasta olduklarını, askeri birliklerin de bölgede çalışmalar yaptığını söyledi. Özçınar'ın yaptığı açıklamaya göre Kalkanlı köprüsü trafiğe kapatıldı.