Kardeşlerinin Gözü Önünde Tramvayın Altında Kalarak Can Verdi

Konya'da kardeşleriyle birlikte kaldırımda yürürken araçlardan sıçrayan sudan kaçmak için tramvay yoluna atlayan bir kişi, kardeşlerinin gözü önünde hareket halindeki tramvayın altında kalarak hayatını kaybetti.

Kardeşlerinin Gözü Önünde Tramvayın Altında Kalarak Can Verdi
Kaza, saat 08.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler tramvay durağı yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tepeköy beldesinden inşaatta çalışmak için kardeşleri Mustafa (31) ve Mehmet (40) ile birlikte Konya'ya gelen İsmail Kavi (31), minibüsten indikten sonra kaldırımda yürümeye başladı. İsmail Kavi yürüdüğü sırada yoldan geçen araçlardan sıçrayan sudan kurtulmak için tramvay yoluna atladı. Kaldırımda bulunan ağaçlardan hareket halindeki tramvayı göremeyen İsmail Kavi, hızla gelen
tramvayın altında kaldı. Tramvayın çarpmasıyla ağır yaralanan İsmail Kavi için olay yerine itfaiye, polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık görevlilerinin tramvayın altına girerek kontrol ettiği Kavi'nin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Gözlerinin önünde kardeşlerinin tramvayın altında kalmalarına şahit olan Mustafa ve Mehmet Kavi ise olay yerinde sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan iki kardeş, vatandaşlar ve polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.
İtfaiye ve sağlık görevlileri tarafından tramvayın altından çıkarılarak ambulansa taşınan İsmail Kavi'nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza sonrası kardeşine ait ayakkabının tekini yerden alarak elinden bırakmayan Mustafa Kavi, diğerini de tramvayın altından çıkararak aldı. Tramvayda yolcu olarak bulunan Mustafa Turali (18), "Gelirken sesler geldi. Aşağıya indiğimizde adam tramvayın altındaydı" dedi.
Kardeşinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını sanan Mustafa Kavi ise, "Yol boyu geliyorduk. Arabalar su sıçratıyor diye kenara kaçtı. Ben öndeydim, birde baktım İsmail tramvayın altında kaldı. Nasıl oldu bilemedim" şeklinde konuştu.
Kazanın ardından gözaltına alınan tramvay vatmanı ile Mustafa Kavi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bir süre aksayan tramvay seferleri ise yedek vatmanın gelerek tramvayı depoya çekmesiyle tekrar başladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.