İnternet Explorer 6 için cenaze töreni

İnternet Explorer 6 için cenaze töreni düzenleniyor.

İnternet Explorer 6 için cenaze töreni
Bugüne kadar pek çok tarayıcı tarih oldu; ama daha önce hiç biri için cenaze töreni düzenlenmemişti. Amerikalı bir web tasarım şirketi, Internet Explorer 6 için cenaze töreni düzenleyeceğini açıkladı.

Aslında bu tasarım firması yas filan tutmuyor, tam aksine içten içe bayram ediyor. Proje sonlarında CSS ve JavaScript'lerin IE6 uyumluluğu için çalışmaktan bıktıklarını dile getiren çalışanlar, bu cenaze töreniyle birlikte aslında "Öldü de kurtulduk" şeklinde kendilerine geliyorlar.

Törende "Internet Explorer 6, 8 yıllık internet sakini, Google'da geçirdiği bir iş kazasında yaralanarak,1 Mart 2010'da Kaliforniya'da öldü. Ailesi ve dostlarının IE6 olarak tanıdığı Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 isimli bir oğul ve Internet Explorer 8 isimli bir kız torun dünyada bıraktı" denilecek.

1 Mart tarihi Google'ın Google Docs için IE6 desteğini keseceği tarihi gösteriyor.

CENAZEYE KAÇ KİŞİ KATILACAK?

YouTube'un da desteği 13 Mart'ta keseceği düşünülürse bu cenaze vakitlice düzenleniyor denilebilir.

IE6 artık çok yaşlandığı için bakımı ve yaşam desteği Microsoft tarafından da kesilmişti. Ancak Çin'deki internet kullanıcılarının yarısı IE6 kullandığı için bir türlü akranı Netscape Navigator'ün yanına katılamayan internet tarayıcı, Microsoft'un da başına dert olmuştu.

Cenazeyi düzenleyen Aten Design'dan Justin Toupin, kendi aralarında arada bir ofis partileri düzenlediklerini ve normalde 30-40 kişi olduklarını belirtti. Bu sefer 700 kişinin kesin katılımını bildirmesiyle ne yapacağını şaşıran tasarım firmasından yetkililer "Bu sefer elimizde patladı" dediler.

"Şimdi küçük ofisimize sığmayacağımız, ne yapacağımızı bu partiyi nereye sığdıracağımızı düşünmemiz gerekiyor" diyen yetkililer, "Katılım yerine çiçek yollayabilirsiniz" de dediler.

Cenazeye Microsoft'tan yetkililerin katılıp katılmayacağı bilinmiyor.