İbrahim Fırtına kimi tehdit etti?

Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Günün Manşeti isimli programa Ergun Babahan konuk oldu.

İbrahim Fırtına kimi tehdit etti?
Programda bir anısını anlatan Ergun Babahan, Org. İbrahim Fırtına'nın Hava Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde kendisini eleştiren Sabah gazetesi yazarı Umur Talu'yu nasıl tehdit ettiğini anlattı.

Bir ihale ile ilgili İbrahim Fırtına'nın özel uçağıyla İsrail'e gittiği dönemde Talu tarafından imalı bir yazı yazıldığını belirten Babahan, "Bir tane albay, özel kuvvetler komutanı, Sabah gazetesine gelip tehditler savurdu. Çok ciddi bir şekilde. O zaman Kenan Tekdağ medya grup başkanımızdı çok dik durdu. Çok sağlam durdu. Ama bunlar bu cesaretteydiler. Bir köşe yazarını hayatıyla tehdit edebilecek boyutta pervasızlıklarıda vardı" diye konuştu.

Peki Ergun Babahan kimdir?

1960 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimi tamamdıktan sonra gittiği ABD'den Stanford Üniversity mezunu olarak döndü. Uzun yıllar boyunca Sabah gazetesinde görev yapan Babahan, önce yazıişleri müdürlüğü, ardından da yayın yönetmen yardımcılığı görevlerini yürüttü. Aynı yayın grubu bünyesinde prestij ürünü olarak 1999 - 2001 yılları arasında yayınlanan Yeni Binyıl Gazetesi'nin yayın yönetmenliğinin ardından 2002 yılında Akşam Gazetesi Ankara Temsilciliğini yürüten Babahan, daha sonra yeniden Sabah'a döndü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı.

İŞTE O ŞOK İDDİA