'Ermeni Vahşeti'nin Fotoğraf Sergisi

Samsun Türk Ocağı Gençlik Teşkilatı tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı köyünde Ermeni çetelerinin yaptığı katliamın 18. yıldönümünde, 'Ermeni vahşeti'ni gözler önüne seren fotoğraf sergisi açıldı.

'Ermeni Vahşeti'nin Fotoğraf Sergisi
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Türk Kızılayı Atakum Şubesi Başkanı Av. Korhan Çömezoğlu, Samsun Valiliği Türk Dünyası Koordinatörü Ömer Kabaş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında kırmızı kurdele yerine katliamı kınamak için siyah kurdele kesildi. Samsun Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan açılışta yaptığı konuşmada, Ermeni çetelerinin 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı köyünde bir gün içerisinde tümü savunmasız 63'ü çocuk, 106'sı kadın, 70'i yaşlı olmak üzere 613 Azeri Türk'ünü katletmelerine yüzyılın en acımasız soykırımı olarak, Türk milletinin acı, acı olduğu kadar da kara günü olduğunu açıkladı. Başkan Çağlayan, "Ermeni çeteler 56 Azeri hamile kadınının karınları deşerek vahşice katlettiler. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) Ermenilerin bu katliamını soykırım olarak kabul etmemişlerdir. Her asırda Türk olmak çok zordur. Türk olmanın bedelini ağır bir şekilde ödediler. Türkiye'de bir Ermeni vatandaşının öldürülmesi üzerine 'Özür' kampanyası başlatanlar. Hocalı katliamlarını görmezlikten geldiler" dedi.
Ermeni vahşetini gözleri önüne seren ve 130 fotoğrafın yer aldığı serginin pazar akşamına kadar açık kalacağı belirtildi.