Dsp Genel Başkanı Masum Türker İzmir'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de Balyoz darbesi aslında bir sivil plandır

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye'de Balyoz darbesi aslında bir sivil plandır. Ancak birileri bu planı askerlerin arkasına koymuştur. Yapılan tüm operasyonlar Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleşmektedir" dedi.
Türker, İzmir ziyaretinde partisinin il başkanlığında Türkiye gündemini değerlendirdi. Son günlerde yaşanan yargı krizine ilişkin iktidarı hedef gösteren Türker, şöyle konuştu: "AK Parti'de şu an ciddi bir cemaatlenme söz konusu. Yargıda yaşanan depremlerin nedeni de iktidarın cemaatleşmeden ötürü verdiği gözdağlarıdır."
Türkiye gündeminde son günlerde yankı uyandıran asker ve darbe planları tartışmalarının İzmir'de nabzını yoklayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, şunları söyledi: "Türkiye'de Balyoz darbesi aslında bir sivil plandır. Ancak birileri bu planı askerlerin arkasına koymuştur. Yapılan tüm operasyonlar Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleşmektedir. Bunu da kendisi medya patronlarına 'Yazarlarınıza yazdırmayınız siz hakimsiniz' deyişinden kolaylıkla anlıyoruz. Türkiye'de bir dönemlerde DEV-POL ve
POL-BİR diye devrimci ve ülkücü polisler diye adlandırılarak ikiye bölünmüştü. Şu an yargıda da aynen böyle bir ayrışmaya neden oldular."
Türker, "düne kadar yargıda örgütlenme olamaz" diyenlerin, YARSAV'a karşı tepki alan hükümet mensuplarının nedense yeni kurulan Demokratik Hukukçular Derneği'ne ses çıkartmadığını söyledi. Bu konunun nereye varılmak istendiği 2002 yılında göreve gelen AK Parti'nin hazırladığı eylem planının üçüncü sayfasında hükümet programlarında görmek mümkün" diyen Türker, şunları söyledi: "AK Parti ülkeyi sivil bir örgüt yapısı ile yöneteceğini söylüyordu. Ancak bugün İzmir'de dahil olmak üzere yaklaşık 50 kişilik
avukat oldukları söylenen bir grup Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'na, Danıştay ve Yargıtay'a dava açılıyor. Bu hareketlenme dava açılıyor imajını kamuoyuna yayılmasına neden oluyor."
CEMAATLER DOKUNULMAZLIK ZIRHLARI İÇİNDE
İzmir'den iktidara göndermeler yapan DSP Genel Başkanı Masum Türker, sözlerine şöyle devam etti: "Son günlerde yaşananlar gösteriyor ki cemaatler dokunulmazlık zırhlarına bürünmüştür. Uyuşturucu soruşturması ile başlayıp uzantıları cemaatlere dayanan bir üstü kapalı olayların zincirinde Erzurum - Erzincan arasında yaşanan kritik sonuçlarla karşılaşıyoruz. Bugün AK Parti'de de ciddi bir cemaatleşme söz konusudur. Çünkü yaşanan depremler aslında iktidar tarafından verilen bir gözdağıdır. Türkiye'de herkes
bilsin ki bazı şeyler ne kadar göz ardı edilse de bizlere bir şekilde ulaşıyor."
DSP Genel Başkanı Masum Türker, AK Parti'yi sabıkalı olarak nitelendirerek sözlerini şöyle tamamladı: "Yargı reformunda AK Parti'ye güvenmiyoruz. Çünkü AK Parti sabıkalı. Kendi bildiklerini okuyorlar. İktidarın sabıkasını unutturması için siyasi partiler seçim kanununu değiştirmesi gerekiyor. Barajı yüzde 5'e düşürmeleri gerekiyor."