Cezaevindeki Cihaner'den mesaj var

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Başsavcı Cihaner: İyiyim, kızımı özledim

Cezaevindeki Cihaner'den mesaj var
Erzurum H Tipi Cezaevi'ndeki tek kişilik koğuşta 10 gündür tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in sağlık durumu ve moralinin iyi olduğu bildirildi. Avukatları, her gün ziyaret ettikleri Cihaner'in "Çok iyiyim. Kızım Sıla'yı çok özledim" dediğini söyledi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında 16 Şubat günü makamında ve evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, 17 Şubat günü `Ergenekon üyesi olmak', `görevi kötüye kullanmak' `tehdit ve iftira' suçlamalarıyla Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Erzurum H Tipi Cezaevi'ndeki tek kişilik koğuşta 10 gündür hapis yatan Başsavcı İlhan Cihaner'in tahliye edilmesi için iki talepleri reddedilen avukatlar, 3'üncü itiraza hazırlanıyor.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal'ın, `Şüphelinin aleyhine olan delillerin büyük çoğunlukla toplanmış ve sabit ikametgah sahibi olması nedeniyle yurt dışına çıkma yasağı konularak tahliyesine karar verilmesi talep ve mütalaa olunur' yazılı görüşünü ekleyerek gönderdiği soruşturma dosyasını İkinci Ağır ceza Mahkemesi Hakimi İsmail Şahin 23 Şubat'ta reddetti ve itiraz için 7 gün süre verdi. Cihaner'in avukatları, sürenin sona erdiği 1 Mart günü İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmek için hazırlık yapıyor.

Erzincan'da bir bankada görevli olan eşi Muhteber Cihaner ve Başsavcı Cihaner'in kardeşleri Orhan ve Gürhan Cihaner'in günleri Erzurum Barosu'nda geçiyor. Avukatları, İlhan Cihaner'in "Çok iyiyim" dediğini, başta tek kızı 6.5 yaşındaki Sıla başta olmak üzere eşi, kardeşlerinin özlemi içinde olduğunu belirtti.