Bis Enerji Halka Arz İçin Düğmeye Bastı

Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılamak için yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş bir Türk şirketi olan Bis Enerji Elektrik Üretim A

Bis Enerji Halka Arz İçin Düğmeye Bastı
Türkiye'nin elektrik ihtiyacını karşılamak için yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş bir Türk şirketi olan Bis Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ("Bis Enerji") yüzde 30'luk bölümünün halka arzı için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Bis Enerji'den yapılan açıklamaya göre, halka açılması planlanan yüzde 30'luk kısmın, yüzde 6'lık bölümü sermaye artırımı, yüzde 24'lük bölümü ise mevcut ortaklardan SGM Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait payların satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Ek satış hakkının da kullanılması durumunda Bis Enerji'nin halka açıklık oranı yüzde 34,5'e yükselecek.

Aynı saha içinde çalışan ve serbest piyasada faaliyeti olan en büyük özel sektör elektrik üretim santrali Türkiye'nin hızla gelişmesine paralel olarak elektrik tüketim talebi de artmaktadır. Elektrik üretim sektörü, yatırımcılara hızla büyüyen bir pazar vaat ediyor.

1992 yılında Bursa'da kurulan ve 1993 yılında 50 MW kurulu gücü faaliyete geçiren Bis Enerji 2010 yılı itibariyle 410 MW kurulu güce sahip bir elektrik üretim devine dönüştü. Bis Enerji elektrik üretim sektöründeki 18 yıllık tecrübesi ve büyüme odaklı yönetim anlayışıyla sektörün hızlı büyüyen şirketini yatırımcılara sunuyor.

Yatırım projelerini desteklemek ve kısa vadeli büyüme planlarında kullanmak üzere halka arzın bir bölümünü sermaye artırımı şeklinde gerçekleştirmeyi planlayan Bis Enerji Türkiye ekonomisinin önemli elektrik sağlayıcısı olma misyonunu sektördeki payını arttırarak sürdürmeyi hedefliyor.