Aliağa Geleceğini Ortak Akılla Belirleyecek

1970'li yılların başından itibaren hızla sanayileşen ve bugün Türkiye'nin en büyük iki sanayi kentinden biri olan Aliağa'nın gelişimine yön vermek amacıyla ilçedeki kurumlar bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyor

Aliağa Geleceğini Ortak Akılla Belirleyecek
1970'li yılların başından itibaren hızla sanayileşen ve bugün Türkiye'nin en büyük iki sanayi kentinden biri olan Aliağa'nın gelişimine yön vermek amacıyla ilçedeki kurumlar bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyor. Aliağa Ticaret Odası Meclisi ile Aliağa Belediye Meclisi müşterek bir toplantıda bir araya gelerek kentin sorunlarını ve gelişim dinamiklerini masaya yatırdı.
Aliağa Ticaret Odası'nın (ALTO) Şubat Ayı olağan meclis toplantısı, Aliağa Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla müşterek olarak gerçekleştirildi. Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer'in yönettiği toplantıda konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka;"Aliağa çok hızlı büyüyor. Bu büyümenin, insanların çağdaş yaşam standartlarında, sağlıklı, insanları mutlu, yeşili bol ve sürdürülebilir kalkınmanın esas alındığı bir kent yapısına kavuşturulması için bugünden elbirliği yapmamız gerekiyor. Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Ömer Turgut Oğuz'un ve Belediye Meclis üyelerimizin yapıcı yaklaşımıyla Aliağa'nın gerek kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulmak gerekse de kentin geleceğine yön verme imkanı doğacak. Kentimizin iki büyük kurumunun bir araya gelerek böyle bir toplantı gerçekleştirmesi Aliağa'nın birlik beraberliğini göstermesi ve ortak gelişim vizyonu açısından son derece önemlidir" dedi.
ULAŞIM AĞLARININ ORTASINDA DOĞU AKDENİZ'İN STRATEJİK- LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka:"Çok önemli bir Sanayi Ticaret bölgesi olan Aliağa, önümüzdeki 3-5 yılda inanılması çok güç değişimlere tanık olacak. Kuzey Ege Çandarlı Limanı başlayacak. Çevre yolu kısa süre içinde Limana kadar ulaşacak. ALOSBİ'de yeni yatırımlar hız kazanacak. Başta Enerji, petrol kimya olmak üzere birçok sektörde yeni yatırımlar gerçekleştirilecek. Metroda çalışmalar son aşamaya geldi. Aliağa tüm ulaşım ağlarının ortasında doğu Akdeniz'in muhteşem bir stratejik-lojistik üssü olacak. Aliağa hızla limanlar kenti oluyor. Trafik çok artacak. Bunlar bugün birçok kişinin hayal dahi edemediği bir büyüme ve değişim başlatacak. Bu toplantımızla başlayarak, gelecek toplantılarımızda da sürdürerek bu kentte yaşayanların bu değişime hazırlanması ve ihtiyaç duyulan vizyonun belirlenmesi ve planlamanın yapılması sağlanacaktır" dedi.Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da yaptığı konuşmada kenti ortak akılla yönetmek için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıldığını söyledi. Başkan Oğuz, "Göreve gelmeden önce bu kenti bu kentte yaşayanlarla birlikte yöneteceğim demiştim. Sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız, sendikalarımız hepsi örgütlü toplumun en önemli kurumlarıdır. Biz de Aliağa'da bu gerçekten hareketle bu kentin geleceğine birlikte yön vereceğiz. Ben her icraatımı kurumlarla birlikte yapmaya çalışıyorum. Bundan sonra da öyle devam edecek. Bu tür toplantıların kentimiz için çok faydalı olduğuna inanıyorum" dedi.
Toplantıda; Aliağa ağır sanayi bölgesindeki imar, çevre ve yapılaşma sorunları, Nemrut Limanlar bölgesindeki yeni yatırımlar, Çevre yolunun Aliağa'ya etkileri, Kuzey Ege Limanı ile ALOSBİ'nin bölgede yaratacağı değişimler ve buna değişimlere dönük tedbirlerin bugünden ele alınması değerlendirildi. Aliağa'nın kent merkezinde esnaf ve ticaret erbabının karşılaştığı sorunlar meclis üyeleri tarafından gündeme getirildi. Bölgede üretim yapan bazı dev sanayi kuruluşlarının vergilerini Aliağa dışında ödemesinden dolayı kentin kamu gelirlerinden alması gereken payın azaldığı da dile getirilerek bu konuda Başta Tüpraş olmak üzere kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunulmasına karar verildi. Toplantıda, Aliağa'nın geleceğinin planlanması amacıyla "Mutlu Aliağa" adıyla bir stratejik plan hazırlanması için çalışma başlatıldığı dile getirildi.