Adres Değişikliğini Bildirmeyenlere Para Cezası

Adres değişikliği yapanlar 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüğüne adres beyanı yapmaması durumunda 329 lira, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara ise 660 lira para cezası uygulanacak.

Adres beyanı ile yükümlü kişilerin yerleşim yeri adreslerine ilişkin değişiklikleri 20 iş günü içerisinde yerleşim yeri nüfus müdürlüğüne bildirmeleri gerekiyor. Samsun Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, müstakil konut sahipleri, apartman ve site yöneticileri ile lojman idareleri sorumlularının ise sorumluluk alanlarında bulunan değişiklikleri konuta taşınanlarla birlikte takip ederek ortaya çıkan farklılıkları 20 işgünü içerisinde muhtara vermek ve diğer örneğini de kendi dosyalarında muhafaza etmek zorunda oldukları bildirildi.
Çoğunlukla adres değişiklikleri ile ilgili form C'lerin kiracılar tarafından düzenlenerek muhtarlara verildiği, yine aynı kişiler tarafından nüfus müdürlüklerine adres beyanında bulunulduğunun görüldüğünü belirten Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ümmügülsüm Arık, "Yerleşim yerinde olan değişiklikleri gösterir listeler nüfus müdürlükleri tarafından muhtarlara gönderilerek bu listeler ile adres değişikliğini gösterir belgeler karşılaştırılmakta ve farklılıklar tespit edilmektedir. Gerekli durumlarda emniyet makamlarına tahkikat da yaptırılmaktadır. Bundan böyle kiracılar tarafından beyan edilen adres değişikliğini gösterir belgeler muhtarlar tarafından kabul edilmeyecek, konut sahipleri, apartman ve site yöneticileri ile lojman idareleri sorumluları tarafından düzenlenen yerleşim yeri belgeleri kabul edilecektir" dedi.