7 Aralık Üniversitesi'nde Yeni Fakülte Binası İçin Çalışma Başlatıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne yeni Fakülte yapılması için Vali Turhan Ayvaz hayırsever işadamı Rıfat Kazancıoğlu ile bir toplantı yaptı.

Yemekli toplantıya Vali Turhan Ayvaz, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, hayırsever işadamı Rıfat Kazancıoğlu katıldı.
Vali Ayvaz, yaptığı açıklamada, hayırsever işadamı Rıfat Kazancıoğlu'nun Kilis'e bir Eğitim Fakültesi yaptırdığını belirterek, "Bu hayırlı hizmetine yeni bir fakülte yaptırarak devam etmesini istiyoruz. Memleketine eğitim kurumu kazandıran saygı değer hemşerimizin hizmetlerinin devam etmesini Kilisliler arzulamaktadır. Kendilerini hemşerilerinin bu arzusunu yerine getireceğine inanıyorum. Valilik ve Kilis halkı olarak, her zaman Rıfat Kazancıoğlu'nun bu hayırlı hizmetine destek olacağız" dedi.
Hayırsever işadamı Rıfat Kazancıoğlu, Kilis'e ilk fakülteyi kendisinin kazandırdığını belirterek, "İmkanım olduğu zaman yeni bir fakülte daha yaptıracağım. Yalnız şu an bir ekonomik kriz var. Neler yapabilirizin arayışı ve düşüncesi içerisindeyiz. Rabbim hayırlısını versin, imkanlarımız olursa tabi ki yeni bir eğitim kurumu yapmayı düşünüyorum" dedi.