İstanbul'da bu haftaki sanat etkinlikleri

Wolfgang Borchert'in yazdığı, Yiğit Sertdemir'in yönettiği ''Kapıların Dışında'' isimli eser, yarın Kumbaracı 50 Sahnesi'nde izlenebilecek


Piyano virtüozu Hüseyin Sermet, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşacak.

Sanatçıya, şef Marek Pijarowski'nin yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Konserde, Beethoven'ın ''4. Piyano Konçertosu'' ve Rahmaninof'un ''Senfonik Danslar'' eserleri seslendirilecek.

Sanatçı Hüseyin Sermet, 1 Martta da Salon İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda (İKSV) resital verecek.

Piyanist Kerem Görsev'in, Borusan Müzik Evi'nde gerçekleştireceği 3 konserlik serisinin ikincisi, sanatçının 2009 yılı Ocak ayında çıkardığı ''Diversion'' albümüne ayrıldı. Sanatçıya yarın vereceği konserde kontrbas sanatçısı Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman eşlik edecek.

Flütist Şefika Kutluer ve piyanist Maribeth Gowen, yarın Akbank Sanat'ta sahne alacak. Konserde Bach, Reinecke, Mozart, Gershwin, Debussy, Poulenc ve Borne'nin eserleri seslendirilecek.

Rock müzik sanatçısı Teoman, yarın Balans Jolly Joker'de, 2 Martta da İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek.

FERDİ TAYFUR KONSERİ

Ferdi Tayfur, yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde, Işın Karaca Hayal Bistro'da, Mirkelam ve Kargo Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alacak.

Karadeniz türkülerini kendine has üslubuyla yorumlayan Volkan Konak, 27 Şubatta Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak.

Salon İKSV, 27 Şubatta yeni nesil güncel müziğe ve caza içten bir bağlılıkla sürdürdüğü çalışmalarıyla uluslararası alanda büyük başarılara imza atan Aydın Esen'i ağırlayacak.

Tara Jaff, Egide Cimo, İlkay Akkaya, Meral Tekçi, Agire Jiyan, Mehmet Atlı, 28 Şubatta Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alacak.

Rus piyanist Alexander Ghindin, 28 Şubatta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda resital verecek.

''GÜNBATIMINDA ODA MÜZİĞİ''

Berlin Filarmoni Orkestrası'nın en son oda orkestrası topluluğu Berlin Filarmonik Kamerata, 1 Martta CRR Konser Salonu'nda Mendelssohn, Respighi, Grieg ve Dvorak'ın eserlerini seslendirecek.

İlhan Şeşen'in Caddebostan Kültür Merkezi'nde 1 Martta gerçekleştireceği gecenin konukları Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu olacak.

Borusan Müzik Evi, 3 Martta günlerin yavaş yavaş uzamaya başladığı bu aylarda günbatımına doğru İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin hazırladığı ''Günbatımında Oda Müziği'' başlıklı konserlerin ilkine ev sahipliği yapacak.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, 4 Martta Yekta Kara'nın sahneye koyduğu ''Verdi: La Traviata'' 3 perdelik operanın konser versiyonuna ev sahipliği yapacak. Konserde şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Flarmoni Orkestrası sahne alacak.

Flamenko şarkıcısı Diego El Cigala, flamenko ve cazı harmanladığı ve ''iki damla gözyaşı'' anlamına gelen son albümü ''Dos Lagrimas'' kapsamında 4 Martta İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı, İpek Kadılar Altıner'in oyunlaştırdığı, Hakan Altıner'in sahneye koyduğu ''Çalıkuşu'', yarın Akatlar Kültür Merkezi'nde 4 Martta Caddebostan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatro Kedi'nin yeni klasiği ''Çalıkuşu''nda, sahnede aynı anda 3 farklı Feride'yi Ebru Cündübeyoğlu canlandırıyor. Feride'nin ölümsüz aşkı Kamran'ı ise Atılgan Gümüş oynuyor. Cündübeyoğlu ve Gümüş'e, Dilek Türker, Deniz Türkali, Tarık Papuççuoğlu, Mehmet Ulay, Özlem Çakar, Abdül Süsler, Erez Ergin Köse ve Sanem İşler eşlik ediyor.

Athol Fughard'ın yazdığı, Bülent Emin Yarar'ın yönettiği ''Ada'' adlı oyun, 28 Şubat Pazar günü Ti Performans Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Hakan Pişkin ve Ümit Çırak'ın sahnelediği oyun, Güney Afrika'da ünlü bir ada olan Robben adasında yaşayan 2 tutuklunun aralarındaki ilişkiyi, çatışmayı ve dayanışmayı ele alıyor.

Wolfgang Borchert'in yazdığı, Yiğit Sertdemir'in yönettiği ''Kapıların Dışında'' isimli eser, yarın Kumbaracı 50 Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda, 2. Dünya Savaşı'nın ardından ayakta kalabilmeyi başaranlar ve savaşı tüm sorumluluklarıyla omzunda taşıyanlar, bir savaş masalının eciş bücüş kahramanları olarak canlanıyor. Tüm bunlar, savaş sonrası yurduna dönen bir askerin, hayatta kalmakla ölümü seçmek arasındaki çatışmasının tam ortasında, onun gözünden yansıyan bir görsellik içerisinde seyirciye sunuluyor.

Robert Harling'in kaleme aldığı, Mehmet Ergen'in sahnelediği ''Çelik Manolyalar'' adlı oyun, 4 ve 5 Mart tarihlerinde Rüştü Uzel Lisesi Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek. Bir kuaför salonunda, hayata direnen kadınların mücadelesinin anlatıldığı eserde, Saadet Işıl Aksoy, Şenay Gürler, Suzan Aksoy, Suna Keskin, Oya İnci, Aslıhan Erguvan gibi Türk tiyatrosunun önemli kadın oyuncuları rol alıyor.

Shakespeare'in yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın çevirip yönettiği ''Venedik Taciri'' adlı oyun, yarın ve hafta sonu Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde gösterilecek. Mehmet Ali Kaptanlar, Nesrin Kazankaya, Can Başak, Muhammet Uzuner, Başak Meşe, Kayhan Teker, Mehmet Aslan, Zeynep Özden, Erdinç Anaz, Aytunç Şabanlı, Okan Kayabaş ve İlker Yiğen'in oynadığı eserde, önemli bir ticaret merkezi olan İtalya'nın Venedik kentinde gelişen olaylar ele alınıyor.

Joe Masteroff'un yazdığı, Yücel Erten'in yönettiği ''Kabare'' isimli oyun, 3-7 Mart tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Musahipzade Celal Sahnesi'nde izlenebilecek. Bahar Özge Göze, Berk Samur, Can Başak, Doğan Şirin, Eraslan Sağlam, Ergün Üğlü, Hakan Arlı, Işıl Zeynep Tangör, Mert Turak, Nurdan Kalınağa, Özge Midilli, Pelin Budak, Selma Karahan, Senan Kara Tulumluer, Tolga Coşkun, Yasemin Güvenç ve Yılmaz Arda Alpkıray'ın rol aldığı oyunda, bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkı ve onları kuşatan büyük toplumsal kaos anlatılıyor.

SERGİ


Seramik sanatçısı Yüksel Dede'nin ''Toprakla Yoğrulan Kültür'' isimli seramik sergisi, 2 Mart Salı günü ArkeoPera Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Dede'nin tarihin derinliklerinde kalmış bir geleneğin yeniden yaşam bulması için çabaladığı sergisi, 27 Marta kadar açık kalacak.

Ressam Münire Yurdayüksel'in ''Mistik Metamorfoz'' adlı kişisel baskı resim sergisi, 2-27 Mart tarihleri arasında Oda Kule Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Ressam Mustafa Orkun Müftüoğlu'nın kişisel resim sergisi, 2 Mart Salı günü Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi'nde açılacak. 17 Mart tarihine kadar açık kalacak sergi, hafta içi 10.00-16.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Sabancı Üniversitesi Fotoğraf Kulübü'nün (SÜFOK) düzenlediği ''Sarı, Sıcak, Suriye'' adlı fotoğraf sergisi, 5 Mart Perşembe gününden itibaren Taksim Mephisto Kitabevi'nde fotoğrafseverlerle buluşacak. Sergi, bir ay süreyle ziyaretçilere açık olacak.