If Weddıng Fashıon İzmir Sona Erdi

Türkiye'nin tek gelinlik, damatlık ve abiye giyim fuarı IF WEDDING FASHION İZMİR Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı bu yıl da başarılı bir sınav verdi.

If Weddıng Fashıon İzmir Sona Erdi
Türk fuarcılık sektörünün lider kuruluşu İZFAŞ tarafından Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHF) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD)'nin katkılarıyla 21-24 Şubat 2010 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen fuara 6'sı yabancı 156 firma katıldı. Fuarda İzmir, İstanbul, Konya, Gaziantep, Yozgat ve Ankara'nın yanı sıra; Fransa'dan 2, Lübnan'dan 2, İtalya ve İspanya'dan birer firma yer aldı. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim, kumaş ve aksesuarları sergilendi.

FUAR 76 İL VE 47 ÜLKEDEN 603'Ü YABANCI 14 BİN 97 KİŞİ ZİYARET EDİLDİ
Katılımcı firmalar 4 gün süren fuarda, ABD, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Endonezya, Filistin, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kanada, Katar, KKTC, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldovya, Mozambik, Nepal, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovenya, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan'dan gelen alıcılarla görüşme ve iş bağlantısı yapma imkanı buldular. Ülkelere göre dağılımda en çok ziyaretçinin geldiği ülke 94 kişiyle Almanya oldu. Bunu İran, Belçika, Yunanistan izledi. Endonezya, Nepal, Güney Kıbrıs, Senegal ve Yemen fuara ilk kez katılan ülkeler oldular. Fuarda özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçiler önemli alımlar yaptılar. Profesyonel ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği IF Weddıng Fasıon İzmir 2010, etkinlikleriyle de büyük beğeni topladı. Gala defilesi Bora Aksu tarafından yapılan ve fuarın kapanış defilesini ise Özgür Masur gerçekleştirdi. Karma firma defileleri ise fuar süresince ziyaretçilere moda şöleni yaşattı.

İNCİ TANELERİ SEKTÖRLE BULUŞTU
Fuar kapsamında düzenlenen 'İnci Taneleri Gelinlik Tasarım Yarışması' genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına katkıda bulundu. Fatma Palaoğlu'nun birinci, Şeyda Süleymanoğlu'nun ikinci, Gamze Çetinkaya'nın ise üçüncü olduğu yarışmada finale kalan 15 tasarım, fuar süresince sergi alanında sergilendi. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, fuarın 4. yılında büyük başarı sergilediğini söyledi. İşleyen;"Katılımcı firmalar ve ziyaretçiler fuardan oldukça memnun ayrıldı. Yabancı alıcılar, ülkelerine büyük iş bağlantıları yaparak döndü. Birçok firma sezonluk bağlantılar yaptı. Bu yıl özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelen talepler dikkat çekiciydi. Gelecek yıldan itibaren yurtdışı tanıtıma ağırlık vereceğiz. Yurtdışındaki moda fuarlarına Türkiye adına milli katılım yapma çalışmalarına başlayacağız" dedi. İşleyen, fuarın, katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda gelecek yıldan itibaren Pazar değil, Perşembe günü açılacağını belirterek; "Firmalar, fuar nedeniyle sezon hazırlıklarına erken başlıyor. Bu nedenle gelecek yıl fuarın tarihini yaklaşık 15 gün öne çekmeyi planlıyoruz. Firmaların tamamına yakını 2011 fuarı için rezervasyon talebinde bulundu. Mart ayından itibaren önümüzdeki yılın hazırlıklarına başlayacağız" diye konuştu. TMHF ve EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün de fuarın her yıl büyüdüğünün altını çizerek; "IF Wedding Fashion İzmir, her yıl gelişerek, daha da önemlisi ünlenerek yoluna devam ediyor. Gelecek yıl krizin etkileri azalacağı için Batı Avrupa ülkelerine yönelik pazarlama çalışmalarına ağırlık vererek, büyük alıcıları, zincir mağazaları ve toptancıları fuara çekmeye ve yabancı katılımı artırmaya ağırlık vereceğiz. Avrupa'daki yerimizi perçinleyeceğiz. Şu an Avrupa'daki 3 fuardan biri olarak gösterilen IF Wedding Fashion İzmir, birkaç yıl sonra en iyi fuar olma yolunda ilerliyor" şeklinde konuştu.