Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde Bir Araya Geldi

Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası'nda düzenlenen 'Arabaşı Şöleni'ne Yozgatlılar bir araya geldi.

Yozgatlılar Arabaşı Şöleni'nde Bir Araya Geldi
Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı ile Yozgatlı Dernekler Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Arabaşı gecesinde Yozgatlılar bir araya geldi. Programa Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şendiller, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ve
Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç'un yanı sıra, siyasetçi, bürokrat, işadamı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuklara özellikle kış aylarında pişirilen Yozgat'ın meşhur Arabaşı yemeği ikram edildi. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberliğe vurgu yapılarak, işadamı ve hayırsever Yozgatlılardan özellikle Bozok Üniversitesi'ne destek olmaları istendi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, dernek ve vakıfların kültürlerin yaşatılmasında önemli bir yerinin olduğunun altını çizerek, "Dernekler, geleneklerimizin, göreneklerimizin, milli kültürümüzün yaşatılmasında ve hemşehriler arasında sıcak ilişkiler kurulması noktasında önemli rol oynuyor. Bu açıdan gecenin hazırlanmasında emeği geçenleri yürekten kutluyorum" diye konuştu.
Programın ardından Başkan Ak, Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Rektör Prof. Dr. İnci Varinli'yi belediyeye davet ederek kahve ikram etti.