YARSAV Başkanı Tarhan, 9 kişiyi yeni yönetime almadı

Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) geçen hafta yapılması gereken ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için bu haftaya ertelenen Olağanüstü Genel

Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) geçen hafta yapılması gereken ancak salt çoğunluk sağlanamadığı için bu haftaya ertelenen Olağanüstü Genel Kurul toplantısı, bugün Türkiye Noterler Birliği'nde başladı. Genel kurulda iki liste yarışıyor. Genel Başkan Emine Ülker Tarhan'ın listesi ile "YARSAV Hepimizindir" grubunun çıkardığı liste, üyelerin seçimine sunulacak.

YARSAV'ın mevcut başkanı Emine Ülker Tarhan, hazırladığı yeni yönetimde 9 isme yer vermedi. Tarhan'ın yönetim kurulu Leyla Köksal, Murat Arslan, Ayşe Altun, Mustafa Karadağ, Bülent Yücetürk, Nuh Hüseyin Köse, Mehmet Kaya, Oktay Aydın, Kamil Çil, Bihter Aydın, Ramazan Bayrak ve Celal Çelik isimlerinden oluşuyor.

Tarhan'ın mevcut yönetimde olan isimlerden Remzi Özdemir, Kazım Dağdeviren, Eray Karınca, Gürsel Özkan, Mehmet Ruşen Gültekin, Fetih Sayın, Muhammet Önder Tekin, Ali Rıza Aydın ve Hasan Akgedik yeni yönetim listesinde yer alamadılar.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinden sonra olağanüstü kongre kararı alan YARSAV'da eski Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu da aday listelerinde yer almıyor. Genel kurula gelmeyen Eminağaoğlu'nun "YARSAV Hepimizindir" grubunun çıkardığı listeyi desteklediği iddia ediliyor.

YARSAV, 15 Kasım 2009 tarihinde yapılan ikinci olağan genel kurula Eminağaoğlu başkanlığında gitmişti. Eminağaoğlu, hazırladığı listede en düşük oyu alarak yönetim kuruluna seçilememişti. Yaklaşık 500 delegenin katılımıyla yapılan kongrede, 441 delege oy kullanmış ve 195 oy alan Eminağaoğlu liste dışı kalmıştı.