Sekapark'ı kadın çalışanlar güzelleştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığı ile istihdam edilen geçici iş kadınları, SekaPark'ta lale alanlarında ekim çalışması yaparak parkı ye

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığı ile istihdam edilen geçici iş kadınları, SekaPark'ta lale alanlarında ekim çalışması yaparak parkı yeniden şekillendiriyor.

Baharda Sekapark'ta boy gösterecek laleler kadınlar tarafından ekiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığıyla istihdam edilen 117 geçici işçi, Sekapark'taki lale alanlarında ekim çalışması yapıyor. Çoğunluğu bayan işçilerden oluşan 110 çalışan lale dikimi, çim kesimi, sahil temizliği boyama gibi işler yapıyor. Yaptıkları her bahçe işini başarıyla yerine getiren bayanlar, baharda açacak olan lalelerin emektarları olacak.

Kadınlar, Sekapark'taki çalışmaları öyle hızlı yürütüyorlar ki geçen yıl iki ayda gerçekleştirilen lale ekimlerinin bu yıl 15 günde bitirilmesi planlanıyor. Lale ekimleri 6'ncı gününde yarılanmış durumda. Lalelerin kısa sürede ekilmesi aynı anda açarak güzelliklerinin daha geniş bir alanda görülmesini sağlayacak.

Yapılan çalışmalar kapsamında 520 dönümlük Sekapark alanında toplam 160 figür yapıldı. Figürler arasında devekuşu, filler, akrep, labirent çizgi film kahramanları ve Mevlana yer alıyor. Lale soğanları ekilerek oluşturulan figürler, baharda laleler açtığında renkli görüntüler oluşturacak.