Kan davası barışla noktalandı

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yayıklı köyünde Koç ve Dağaşan aileleri arasında süren kan davası barışla son buldu.

Sarıkamış Kaymakam

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yayıklı köyünde Koç ve Dağaşan aileleri arasında süren kan davası barışla son buldu.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Algın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Keskin, Sarıkamış Müftü Vekili Abit Boz, daire amirleri ve Sarıkamış'ın ileri gelenlerinden Bedirhan Cengiz ile iki ailenin üyeleri, geniş güvenlik önlemleri altında Yayıklı Köyü Camii'nde bir araya geldi. Koç ve Dağaşan aileleri dua ettikten sonra Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim üzerine el basıp, yemin ederek barıştı.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş burada yaptığı konuşmada, barışın sağlanmasında emeği geçenlere ve her iki aileye mensuplarına gösterdikleri hoşgörü ve duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. Barışın kalıcı olabilmesi için küçüğünden büyüğüne herkese büyük görev düştüğünün altını çizen Ermiş, "Bu erdemli vakarlı hareketiniz üzerine buraya geldik. Bizler sizlerin mutlu ve huzurlu olmanız için varız. Sizlerin mutluluğu ile mutluyuz, huzursuzluğunuz ile huzursuzuz. Sizlerin parmağı ağırdığı zaman bizim vücudumuz ağrıyor. Kısa sürede barışın olması memnuniyet verici. Bundan sonra böyle olumsuz olaylar inşallah ilçemizde ve ülkemizde olmasın." dedi.

Barışın sağlanmasında önemli rol oynayan Bedirhan Cengiz ise Yayıklı Köyü Camii'nde bir araya gelen Halis Dağaşan ve Ekrem Koç'un ailelerinin artık dost ve kardeş olduklarını belirterek, "Tabi ailelerin bana verdikleri güç ve destekle bu barış sağlandı. Beni dinlediler sağ olsunlar. Allah bir daha böyle bir sıkıntı vermesin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından misafirlere şeker ve lokum ikram edildi. Ardından cami bahçesine çıkan aileler burada karşılıklı çay içti.