Hititsiad üyelerine tarımsal kalkınma anlatıldı

Çorum Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinatörü Yakup Sağlam ile bir araya gel

Çorum Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinatörü Yakup Sağlam ile bir araya geldi.

Programa Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinatörü Yakup Sağlam, Hititsiad Genel Sekreteri Murat Haliloğlu, Hititsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli ve bir çok iş adamı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hititsiad Genel Sekreteri Murat Haliloğlu, dernek olarak Çorumlu bürokratları daha yakından tanımak ve kurumları hakkında bilgi almak için bu programı düzenlediklerini belirtti. Seri halinde olacak programların devam edeceğini belirten Haliloğlu, "Programımızın ilk konuğu Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kurulması ve aktif işletilmesinde rol alan Sayın Sağlam, kırsal kalkınmada geçen Türkiye için 13 yatırım alanının 11'ini Çorum'a kazandırılmasında da etkin olmuştur. Gerçekleşen Çorum Türkiye–Avusturya Tarım Forumu'nun yapılmasında da gayretleri olmuştur. Bu yapılan çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kurulumu ve tarihçesi hakkında bilgi veren Yakup Sağlam, Avrupa Birliği projelerinin daha verimli kullanılabilmesi için çalıştıklarını belirtti. Hali hazırda 22 ilde olduklarını ve tüm illere açılma çalışmalarının olduğunu kaydeden Sağlam, IPARD programı ile kırsaldaki vatandaşların kendi şartlarına göre işletmeler kurabilmeleri için fırsatlar sağlayacağını aktardı. Sağlam, "Bu programı yürütürken büyük heyecan duyuyoruz. Bu heyecanımızın sebebi, kırsalda çok düşük gelirli vatandaşların bu projelerle gelir elde edebilecek olmasıdır.'' diye kaydetti.

Hititsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli ise Çorum adına yapılan çalışmalar ve programa katılımlarından dolayı Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel Koordinatörü Yakup Sağlam'a teşekkür etti. Yakup Sağlam'a Hititsiad Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Benli günün anısına Çorum'u anlatan tablo hediye etti.