Hırsızlar çaldıkları eşyaları taşımak için otomobil çaldı

Bursa'da, çaldıkları malzemeleri taşımak için market işletmecisi vatandaşın otomobilini düz kontak ile çalan hırsızlar güvenlik kameraları tarafından

Bursa'da, çaldıkları malzemeleri taşımak için market işletmecisi vatandaşın otomobilini düz kontak ile çalan hırsızlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

İş yeri sahibi, internetten tüm tanıdıklarına çalınan arabanın plakasını verdi. Araç 24 saat geçmeden vatandaş ihbarıyla yakalandı. polis, şimdi güvenlik kamerasına takılan zanlıları yakalamak için soruşturma başlattı.

Merkez Osmangazi ilçesinde market işleten Mehmet Bilen'in iş yeri önünde park halindeki 16 J 3345 plakalı Şahin marka beyaz renkli otomobil, kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Hemen iş yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen Bilen, hırsızların henüz bilinmeyen adreslerden çaldıkları malzemeleri taşımak için otomobilini düz kontak yaparak çaldıklarını belirledi. Görüntülerde market önüne gelen zanlılar önce çevreyi gözetliyor. Zanlılardan iki kişi, çalınan malzemeleri bavula dolduruyor. Ardından bir zanlı, düz kontak yaparak otomobilin kapısını açıyor ve arabayı alıp gidiyor.

"FACEBOOK'TAN HABER SALDIM, 24 SAAT GEÇMEDEN ARABAMI BULDUM"

Zanlıların, çaldıkları malzemeleri taşımak için arabasını çaldıklarını belirten iş yeri sahibi Mehmet Bilen, "Otomobilim çalındıktan sora faceboook aracılığıyla tüm dostlarıma arabamın plakasını ilettim. Aradan 24 saat geçmeden mahalleden bir arkadaş telefonla arayarak arabamın Gökdere Kavşağı yakınlarında terk edildiğini bildirdi. Polisler arabamın üzerinde parmak izi incelemesi yaptı. Sonra yaptığımız araştırmalarda, benzin ve LPG'yi doldurmuştuk. Hırsızlar benzin bitinceye kadar arabayı kullanmışlar. Sonra da terk edip gitmişler. Polis görüntüleri inceledi, zanlıların yakalanması için çalışma başlattılar." dedi.

Mehmet Bilen, iş yerine taktırdığı güvenlik kamerasının çok işine yaradığını kaydetti. Zaman zaman çeşitli ithamlarla karşılaştıklarını anlatan Bilen, "Kimileri çantasını markette unuttuğunu söylüyor. Hemen görüntülere bakıyoruz, çanta unuttuğunu söyleyen kişi markete çantasız girmiş. İş yeri güvenliğimi sağlamak için taktırdım kameraları." diye konuştu.