Beşiktaş'ın Toplantısında Borçlanmaya Tepki İstanbul

AŞ'IN TOPLANTISINDA BORÇLANMAYA TEPKİ

İSTANBUL (A.

AŞ'IN TOPLANTISINDA BORÇLANMAYA TEPKİ

İSTANBUL (A.A) - 05.12.2010 - Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu toplantısında üyeler kulübün borçlarının artmasına tepki gösterdi.
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, Divan Kurulu toplantısında yapılan tüm eleştirileri dikkate aldıklarını ve değerlendireceklerini söyledi.
Soğancıoğlu, Ceylan Intercontinental Otelinde düzenlenen Divan Kurulu toplantısında üyelerin eleştirilerine yanıt verdi. Mali disiplinin sağlanması konusundaki uyarıları dikkate aldıklarını anlatan Soğancıoğlu, 'Dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Aldığımız krediyi yeni bir borçlanma olarak öngörmedik. Mevcut borçların uzun vadeye yayılması söz konusu. 75 milyon dolar kredinin 46 milyon dolarlık bölümünü şu ana kadar kullandık. Aldığımız kredi ile toplam borçlarımız artmayacak. Tüm eleştirileri dikkate aldık ve bunları değerlendireceğiz' diye konuştu.
Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Orhan Saka ise bir üyenin İkinci Başkan Metin Keçeli'yi eleştirmesine tepki göstererek, 'İkinci başkanımıza yapılan eleştiriyi çirkin buluyor ve kınıyorum. (Eleştirdiği bir başkanın yönetimine girdi) demek yanlış. Sizler de bizleri eleştiriyorsunuz ama bu demek değil ki bu eleştirdiğiniz insanlarla biraraya gelmeyeceksiniz' dedi. 

-BORÇLANMAYA TEPKİ-

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu toplantısında üyeler kulübün borçlarının artmasına tepki gösterdi.
Toplantıda söz alan Kadir Kılıç, borçların bu gidişle kapanmayacağını belirterek, 'Şimdi 2 yabancı futbolcu daha alacağız deniyor. Adını şimdiye kadar duymadığım Valencialı orta saha oyuncusunu alıyorlar. Orta sahada bu kadar çok futbolcumuz varken, Necip gibi genç bir yetenek varken neden orta sahaya futbolcu alıyoruz?. Zaten 35 yaşındaki Aurelio'yu oynatıyoruz. Geçen yıl alınan Ferrari ve Fink gidecek deniyor. Bunların hepsi para. Artık bir mali disiplin şart' ifadelerini kullandı.

-KEÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ-

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli'ye de tepki gösteren Kılıç, 'Keçeli, bir toplantıda bana buranın insanı olmadığımı söyledi. Beşiktaş delegeleri beni ezici bir çoğunlukla buraya seçti. Siz bu salonda Onursal Başkan Süleyman Seba'ya (O aksi ihtiyar) diye hitap ettiniz. Siz nerenin insanı olduğunuza kendiniz karar verirsiniz. 5 Ocakta tarihinin en kötü başkanı ilan edip, 24 Ocakta Yıldırım Demirören'in listesine girdiniz' diye konuştu.

-ÜNAL STADIN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİNE KARŞI-

Beşiktaş Belediye Başkanı ve Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu üyesi İsmail Ünal ise toplantının sonunda söz alarak Beşiktaş İnönü Stadının isminin değiştirilmesine karşı olduğunu söyledi.
İsmail Ünal, 'Beşiktaş adının stattan çıkarılması beni üzmüştür. Dilerim ileriki dönemlerde bu anlayıştan geri döneriz' dedi.
Ünal, altyapıya da önem vermeleri gerektiğini ifade ederek, 'Kulüplerin kurtuluşu altyapıyla ilgilidir. Kulüplerin borçlarının azalmasını istiyorsanız altyapıya önem vermelisiniz' diye konuştu.
05.12.2010 13:16:44