Zirve Üniversitesi'nden engelsiz hayata destek

Dünya Engelliler günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde bir araya gelen Zirve Üniversitesi ve Gaziantepli iş adamaları, Engelsiz

Dünya Engelliler günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde bir araya gelen Zirve Üniversitesi ve Gaziantepli iş adamaları, Engelsiz Yüzler Projesi kapsamında 100 engelli vatandaşa 100 tekerlekli sandalye verilmesi kararı aldı.

Sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyen Zirve Üniversitesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi'nde engellilere tekerlekli sandalye hediye edildi. Bu konuda 5 yılda bin 500 tekerlekli sandalye dağıttıklarını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, "Bu şehirde doğduk, bu şehrin insanına sahip çıkmalıyız" diyerek kampanyaya destek olan kurumlara teşekkür etti. Kalender, derneğin faaliyetlerinden bahsederken geçtiğimiz yıl 217 firmayla görüştüklerini ve 216 engellinin işe alınması konusunda iş dünyasının destek olduğunu söyledi. En fazla engelli çalıştıran il olan Gaziantep'in bu kadar duyarlı olmasından dolayı gurur duyduğunu ifade eden Kalender, engellilerin çalışabileceği bir konfeksiyon atölyesi kuracaklarını da söyledi.

Zirve Üniversitesi Engelsiz Üniversite Başkanı Erdal Budak, "Zirve Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz. Sadece bu tarz projelere destek olmakla kalmıyor aynı zamanda üniversitemizi engelli öğrencileri düşünerek inşa ediyoruz." dedi.