Yolsuzluk Operasyonunda Gözaltına Alınanlar Adliyeye Sevk Edildi

Kırşehir'de yolsuzluk iddiası ile dün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 8'i savcı tarafından serbest bırakılırken,16 kişi de adliyeye sevk edildi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin kentte bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla gerçekleştirdiği operasyonda; aralarında eski Belediye Başkanı H.Ç., yardımcıları B.B., Ş.E., V.B., belediye başkanının yeğeni M.Ç., birçok birim müdürü ve iki şirket sahibinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Şahısların, "edimin ifasına fesat karıştırmak, ihale malı verilmiş gibi fatura ederek yanıltıcı belge düzenlemek, ihaleye
fesat karıştırmak, yanıltıcı belge ile resmi evrak düzenlemek"le suçlandığı öğrenildi.
KOM Şube tarafından yapılan sorgunun ardından savcıya ifade veren şüphelilerden 8'i serbest kalırken, hastanede yatan eski belediye başkanı H.Ç. ile birlikte 16 kişi de adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan bazıları adliye girişinde bağırıp onurlarıyla oynandığını söyleyerek tepkilerini dile getirdi. Emniyet ekipleri adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, gözaltındaki yakınlarını görmek isteyen vatandaşlar kalabalık oluşturdu.