Vangölü Çevresi Belediyeler Birliği Eğitim Semineri Başladı

Merkezi Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve üç gün sürecek eğitim semineri başladı

Vangölü Çevresi Belediyeler Birliği Eğitim Semineri Başladı
Erciş Granat Arsisa Oteli Konferans Salonu'nda başlayan sempozyuma Erciş Belediyesi ve Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği Başkanı Fatih Çiftci, Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Mehmet Dönmez, ODTÜ Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici, Sayıştay 1.Daire Üyesi Abdurahman Acar, İçişleri Bakanlığı Eski Başkontrolörü Haluk Nalçakar, birliğe üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve çalışanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Çiftci, birlik olarak geçmişte bir çok etkinlik ve sempozyumları düzenlediklerini anımsatan Çiftci, son olarak Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yaptıkları toplantıda üye belediye başkanlarının ortak kararı doğrultusunda personele yönelik bir eğitim semineri yapmaya karar verdiklerini ve bugün bunu hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Çiftci, "Belediyelerimizin en büyük sorunlarından birisi de nitelikli elemanın olmayışıdır. Bunun tek bir yolu ise personelin çok iyi bir eğitimden geçirilmesidir. Öğrenmenin ve eğitimin hiç bir zaman yaşı yoktur. Bir insanın her şeyi bilmesinin de imkanı yoktur. Belediye mevzuatı o kadar geniş bir alana hitap ediyor ki, her kanunda belediyelerle alakalı muhakkak bir takım yasal düzenlemeler vardır. Bunların hepsinin bilinmesi imkansızdır. Bu sıkıntıyı da tabii ki yapacağımız eğitim seminerleriyle, personelinizle birlikte aşacağız. Bu nedenle arkadaşlarımızın, birim müdürlerimizin bu işi çok iyi bilmesi gerekmektedir. Biz bu nedenle burada eğitim semineri düzenlemiş bulunmaktayız" dedi.
Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Mehmet Dönmez ise, Van Gölü Çevresi Belediyeler Birliği Başkanı Fatih Çiftci'ye böyle bir semineri düzenledikleri için teşekkür ettiğini bildirdi.
Konuşmalarının ardından Mahalli İdarelere Hizmet Derneği Genel Başkanı Mehmet Dönmez, katılımcılara 5951 Sayılı Kanun, 5510 Sayılı SGK Kanunu, 4483 Sayılı Kanun kapsamında da belediye başkanlarının yargılıma usulleri, 3628 Sayılı mal bildiriminde bulunması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu, 4982 Sayılı bilgi edinme hakkı kanunu. kamu etik sözleşmesi, belediye başkanlarının özlük hakları, tören, temsil ve ağırlama giderleri konusunda katılımcılara seminer verdi.
Öğleden sonra gerçekleşen oturumda ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Görevlisi Cemal İşleyici ise 3194 Sayılı İmar ve 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu konusunda bilgi verdi
Üç gün devam edecek eğitim seminerine Erciş, Adilcevaz, Doğubeyazıt, Bitlis, Gülkuru, Malazgirt, Hizan, Gevaş, Çaldıran, Ovakışla, Çiçekli, Muradiye, Ünseli, Dedeli, Patnos, Ahlat, Akdamar, Kocapınar, Bulanık, Sağmalı ve Aydınlar belediyelerinden çok sayıda personel katılıyor.