Üniversite Hayallerine Emeğim Projesi İle Ulaşacaklar

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Emniyet Eğitim Merkezi (EMEĞİM) Projesi hayata geçti

Üniversite Hayallerine Emeğim Projesi İle Ulaşacaklar
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Emniyet Eğitim Merkezi (EMEĞİM) Projesi hayata geçti. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, "Amacımız devletin şefkatli, güler yüzünü vatandaşlara göstererek gönül köprüleri kurmaktır" dedi.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle dershane eğitimi alamayan öğrencilerin üniversite hayalleri EMEĞİM Projesi ile gerçek olacak. 78 öğrenciye, 11 emniyet personeli ve 4 sivil olmak üzere toplam 15 gönüllü öğretmen eşliğinde üniversite hazırlık eğitimi verilecek. Fatih İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen EMEĞİM Projesi'nin tanıtım ve ortak protokol imza töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, eğitim faaliyetlerinin, sadece milli eğitimin omzuna bırakılmayacak kadar önemli bir görev olduğunu belirtti. Daha önceleri de benzeri projelerin başarıya ulaştığını hatırlatan Tanılır, Emniyet Müdürlüğü'nün de eğitim meselelerine ilgi duyduğunu ifade ederek, kursun başarıya ulaşması temennisinde bulundu.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise proje kapsamında kurumlarla yapılan işbirliğine dikkat çekti. Gelişmiş ülkelerle eğitim konusundaki mesafeyi yürüyerek değil, koşarak kapatmak zorunda olduklarını dile getiren Aydın şunları söyledi:
"Buradaki en önemli argüman, donanımlı ve eğitilmiş insan gücüdür. Gerek ülkemizin eğitim alanında mesafeleri koşarak kapatması, gerekse Kahramanmaraş'ın eğitim düzeyine katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi başlattık. Emniyet teşkilatı, canı pahasına suçları önlemekte ve işlenen suçları aydınlatmakta. Ancak, bizim bir diğer görevimiz de sosyal sorumluluk projeleri altında, devletimizin şefkatli, güler yüzünü vatandaşlara göstermek ve gönül köprüleri kurmaktır."
Eylül ayında başlatılan proje hakkında bilgiler sunan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özkan Karaman da, öğrencilerin eğitim alanına sağlanan entegrasyonlarının sosyal alana da taşınması gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin üniversiteleri kazanmaları durumunda her birinin birer kardeş ailelerinin bulunması önerisini sunan Karaman, maddi durumu iyi olan bürokrat ve işadamlarının ilk adımı atmasını istedi. Karaman, üniversiteyi kazanan öğrencilerin eğitim masraflarının toplum olarak göğüslenmesi gerektiğini kaydetti.
'Emeğim Projesi' kapsamında eğitim gören öğrencilerden Esra Karasu ise "Projenin bir ferdi olarak çok mutluyum. Üniversite hayali kuran, ancak maddi koşulları yetersiz olan bizim gibi öğrencilere böyle bir kurs verilmesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlıyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, projeye katkı sağlayan kurumların temsilcilerine plaket takdim edildi. Ortak protokolün imzalandığı törende, Vali Tanılır ve beraberindeki protokol üyeleri, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.