Ulaştırma Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet tarihinde ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresinin ortalama 8 ay olduğunu belirterek, "Cenab-ı Hak bana 8 yılı nasip etti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet tarihinde ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresinin ortalama 8 ay olduğunu belirterek, "Cenab-ı Hak bana 8 yılı nasip etti. 2011 yılında da seçimlerle birlikte bakanlık görevimden istifa edeceğim" dedi.
Bakan Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi'nin geleneksel hale gelen "Balık Günü' etkinliğine katıldı. Etkinlikte, öğrenci ve mezunların yanı sıra denizcilik sektöründen çok sayıda isim hazır bulundu.
Törende 40 ve 50 yıl önce mezun olan isimler plaketle onurlandırılırken, törende söz alan Bakan Yıldırım'ın konuşması veda niteliğinde oldu. Konuşması sırasında gözleri dolan ve zaman zaman sesi titreyen Bakan Yıldırım, 2011 yılında seçimlerle birlikte bakanlık görevinden istifa edeceğini söyledi. Yıldırım, "Cumhuriyet tarihinde ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresi 8 aydır. Bana ise Cenab-ı Hak 8 yılı nasip etti. Sizlerle birlikte olduk ve bu ülkeye güzel şeyler yaptık. Genç kuşakların
anlatacakları yaşayacakları hizmetleri gerçekleştirdik. Bunu hep birlikte başardık" dedi.
Fakülte içerisine yapılan yurt binasına kendi isminin verilmesine karşı çıkan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ben ismimin duvarlara yazılmasını istemiyorum. Bundan sonra beni gönlünüze yazın yeter" diye konuştu.