Türk Diyanet Vakıf-sen'den İstişare Toplantısı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kayseri Şube Başkanı Adem Çavuşoğlu, sendikalarının istişare toplantısında, Diyanet'in ve kurum çalışanlarının sorunlarına dair öneriler sundu.

Türk Diyanet Vakıf-sen'den İstişare Toplantısı
Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanlığı istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda tespit edilen sorunlar hakkında açıklama yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Adem Çavuşoğlu, bu sorunların çözümüne dair öneri sunduklarını belirtti. Çavuşoğlu, sendikaları tarafından alınan önerilerini şöyle sıraladı:
"Ülkenin en ücra köşelerine kadar çok geniş yelpazede hizmet sunan tek devlet kurumu Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Bu kurum personelinin çocuklarının eğitim durumları sebebiyle büyük sıkıntılar yaşadıkları ve ailelerin parçalandığı, ayrıca görevleri ile ilgili işlerini takip etmek, hastalık tedavisi ve çocuklarının ihtiyaçlarını temin etmek üzere il ve ilçelere gittiklerinde kalabilecekleri bir sosyal tesisin bulunmadığını tespit ettik. Türkiye Diyanet Vakfı'nca verilen eğitim yardımlarının miktarının günün şartlarına uygun ve aylık olarak verilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Ayrıca, Cami Görevlileri Değerlendirme Kıstasları Formunun yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Hizmet İçi Eğitim Kursları'na müftülerin kızdığı, sevmediği personeli göndererek intikam aldığı, dolayısıyla personelce eziyet olarak değerlendirildiğini tespit ettik. Teşkilat Kanunu gereği düzenlenecek yönetmeliklerin çalışma barışının sağlanması göz önüne alınarak, hukukun müdahalesine fırsat verilmeden sendikaların görüşü alınarak çıkarılmasının sağlanmasını talep ediyoruz."