Trabzonspor 10 maçtır yenilmiyor

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Bucaspor'u sahasında 2-0 yenerek liderliğini devam ettiren Trabzospor, ligde oynadığı son 10 maçta yenilgi yüzü

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Bucaspor'u sahasında 2-0 yenerek liderliğini devam ettiren Trabzospor, ligde oynadığı son 10 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, ligdeki son 10 maçında 8 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Bu sezon ligdeki tek mağlubiyeti 3-1'lik skorla 5.haftada sahasında Manisaspor karşısında yaşayan Karadeniz temsilci, daha sonra oynadığı maçlarda Beşiktaş (1-0), Kasımpaşa (7-0), Gençlerbirliği (3-1), Konyaspor (2-1), Galatasaray (2-0), Bursaspor (2-0), Gaziantepspor (3-1) ve Bucaspor'u (2-0) yendi. Bordo-mavililer, Kayserispor ve Eskişehirspor maçlarında ise sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

Bu sezon ortaya koyduğu performans ve aldığı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldüren Trabzonspor, dünkü Buca maçında da çok etkili oynamasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bordo-mavililer, bu sonuçla hem 10 haftalık yenilmezlik serisini, hem de liderliğini sürdürdü.

Buca maçında takımı adına penaltıdan bulduğu golle bu sezonki ilk golünü atan bordo-mavili takımın Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, zaman zaman zorlanmalarına rağmen Buca maçını kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Karşılarında iyi mücadele eden bir takım olduğuna değinen Colman, "Zor geçen bir maçtı ama üç puan çıkardık. İyi bir galibiyet aldığımıza inanıyorum." dedi.

Anjantinli futbolcu, kötü oyunun liderlik stresinden mi kaynaklandığı sorusuna, "Stresin liderlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Buraya gelen rakipler daha bir motive oynuyorlar. Rakip takımın mücadelesi iç sahadaki maçlarımızı zor bir hale getiriyor." diye cevapladı.

Colman, kalan 2 maçlarını da kazanıp ilk yarılı lider tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Bucaspor karşısında gösterdiği performansa Teknik Direktör Şenol Güneş'in övgüsünü alan

Hrvoje Cale de güzel bir galibiyet aldık ve bu nedenle mutlu olduklarını dile getirdi.

Cale, başarılı performansına ilişkin de şunları söyledi: "İlk yarıda Alanzinho, ikinci yarıda Engin ve genel anlamda Selçuk'un katkılarıyla benim işim kolaylaştı ve daha çok ileriye çıkma fırsatı buldum."