Tes-iş Afşin Şubesi Seçimleri İptal Edildi

Tes-İş Afşin Şubesi Yönetim Kurulu seçimleri Afşin 1. Asliye Hukuk Mahkeme'since iptal edildi.

31 Aralık 2009 tarihinde yapılan seçimlerle ilgili iptal başvurusunda bulunan Mustafa Kılıç, seçimlerin yenileceğini açıkladı. Delege seçimlerinin hukuka, demokrasiye, insan haklarına, eşitlik ilkesine ve tüzüğe aykırı yöntemlerle yapıldığını savunan Kılıç şunları söyledi:
"Seçimlerin yeniden hukuka ve tüzüğe uygun olarak demokratik bir ortamda yapılması için vermiş olduğumuz hukuksal mücadele sonucunda, Afşin 1. Asliye Hukuk Mahkeme'sinden seçimlerin iptali ve yeniden yapılması yönünde karar çıkmıştır. Bu güne kadar verdiğimiz mücadele hukuka uygun demokratik işçinin hür iradesinin seçim sandığına yansıtılması yönündedir. Bu mücadeleye çıktığımız ilk günden beri aynı bu ilkeler doğrultusunda mücadelemize devam ettik. Bağlı bulunduğumuz Afşin Tes-İş şubemizin ne kadar anti demokratik ve gayri hukuki bir şekilde yönetildiği bu iptal kararıyla da yüce Türk Adaleti tarafından tescillenmiştir.
Seçim hilelerine harcanan zamanı ve enerjilerini üye işçilerin haklarının korunmasında işçinin standartlarının yükseltilmesinde kullanmaları gerekirdi."