Tarımcılar Buluştu

Kişi başı tarımsal hasıla sıralamasında Türkiye'nin bir numaralı şehri olduğu belirtilen İzmir, "Tarım Buluşması"na ev sahipliği yaptı

Tarımcılar Buluştu
Kişi başı tarımsal hasıla sıralamasında Türkiye'nin bir numaralı şehri olduğu belirtilen İzmir, "Tarım Buluşması"na ev sahipliği yaptı. Toplantıda İzmir Tarım Grubu'nun öncülük ettiği "Tarım temsilcileri parlamentoya" kampanyasının başladığı da duyuruldu.
"Tarım önemlidir" sloganıyla yola çıkan İzmir Tarım Grubu, "Türkiye'deki tarım gerçeği" üzerine bir toplantı yaptı ve destekçilerine plaket verdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Sedat Köse ile kooperatif ve dernek başkanları katıldı.
İzmir Tarım Grubu Dönem Başkanı Sümer Tömek Bayındır, Türkiye'deki tarım uygulamaları ve grubun çalışmaları hakkında bir sunum yaparak toplantıya katılanlara bilgi verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve İzmir İl Genel Meclisi'nin tarım alanında yaptığı çalışmalara dikkat çelen Sümer Tömek Bayındır, "Türkiye'de tarım daire başkanlığına sahip tek büyükşehir belediyesi İzmir'de" diyerek kentin yerel yönetiminin bu alandaki çalışmalarından bahsetti. Sırrı Aydoğan da konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sözleşmeli tarımdan ova yollarının asfaltlanmasına, çiçekçilik ve hayvancılık ihtisas sanayi bölgelerinin oluşturulmasından organik tarım çalışmalarına kadar yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Aydoğan konuşmasında, tarım ve hayvancılığın Türkiye'nin kalkınmadaki önemli değerleri olduğunu vurgulayarak sözlerini "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 'tarım önceliklidir, tarım her şeydir' diyoruz" cümlesiyle tamamladı. Toplantıda, tarıma destek veren kurum ve kuruluş temsilcilere plaket verildi. İzmir Tarım Buluşması toplantısında, İzmir Tarım Grubu'nun öncülüğünü yaptığı "Tarım temsilcileri parlamentoya" kampanyası da başlatılarak, partiler nezdinde girişimlerde bulunulması kararı kamuoyuna duyuruldu.