Sungurlu Minibüsçülerden Şehir Merkezi Yasağına Tepki

Çorum'un Sungurlu ilçesindeki minibüsçüler, Çorum'da uygulanan şehir merkezine giriş yasağına tepki gösterdiler.

Sungurlu Minibüsçülerden Şehir Merkezi Yasağına Tepki
Uygulama nedeniyle yolcu kayıpları yaşadıklarını belirten minibüsçüler, bu yasağın sabah 07.00 ve 10.00 saatleri arasında serbest olmasını istediler.
S.S 11. Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Veli Kodaş, "Sungurlu'da aldığımız yolcularımızı Çorum'da hiçbir sıkıntı yaşamadan istediği yere götürüyorduk. Ama son zamanlarda Çorum'da alınan karar üzerine bizlerin şehir merkezine girişleri yasaklandı. Bizlerde bu yasağa uymak zorunda kaldık ve bu yasak bizleri fazlasıyla yolcu kaybetmemize neden oldu. Artık yolcularımız bizlerle Çorum'a gitmek istemiyorlar. Çünkü şehir merkezine girişlerimiz yasaklandığı için yolcularımızı hastaneye bile götüremiyoruz.
Bu nedenle de yolcular minibüslerin yerine otobüsleri tercih ediyorlar" dedi.
İlçeden gelen hastaların hastaneye bırakılmasında kendilerine müsaade edilmesini isteyen Kodaş, İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ve Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya'dan bu konuda yardım istediler.
Yılardır ilçede vatandaşları mağdur etmeden hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Kodaş, "Her türlü eşyalarını emanetlerini hiçbir ücret talep etmeden istedikleri yere teslim ettik. Şimdide tek isteğimiz yetkililerden bu durumun düzeltilmesi ve kimse hiçbir şekilde mağdur olmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.