Söke Belediyesi 'Semt Evleri Projesi'ni Hayata Geçiriyor

Söke Belediyesi tarafından 'Semt Evleri Projesi' hayata geçiriliyor. Söke'de her mahallede oluşturulacak semt evleri özellikle kadınlara meslek edindirme kursları ile hizmet verecek.

Söke Belediyesi 'Semt Evleri Projesi'ni Hayata Geçiriyor
Gerek Söke Belediyesi gerekse Halk Eğitim Merkezi ile yapılacak ortak çalışmalar ile açılacak kurslar ile kadınlar meslek edindirme kursları başta olmak üzere; psikolojik danışmanlık gibi hizmetlere de semt evlerinden ulaşabilecek. Semt Evleri sadece kadınlara değil, mahallelerdeki gençler ve çocuklara da çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerle hizmet verecek.
Söke'de her mahallede oluşturulması hedeflenen semt evlerinden biri Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan Nuh Bey Konağı olarak düşünülüyor. Koruma amaçlı olarak Söke Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve restorasyonu yapılan Nuh Bey Konağı'nın geçici olarak semt evine dönüştürülmesi için ilk adım Söke Belediye Meclisi tarafından atıldı. Söke Belediyesi'nin aralık ayı toplantısında Nuh Bey Konağı'nın geçici olarak semt evi olarak kullanılması oy birliği ile kararlaştırıldı. Kemalpaşa Mahallesi'nin Semt Evi Nuh Bey Konağı konuya özgün olarak düzenlenecek.
Söke Semt Evleri Projesi kapsamında Kadın Meclisi başta olmak üzere Söke'deki diğer kadın yapılanmalarından da destek alınıyor. Semt Evleri'ne sivil toplum kuruluşlarında da destek alınacak. Her mahallede oluşturulması planlanan Semt Evleri için uygun mekanlar Söke Belediyesi tarafından planlanıyor.
"İHTİYAÇ VE SORUNLAR ANKETLERLE BELİRLENECEK"
Söke Semt Evleri Projesinin hayata geçmesi ile birlikte mahallelerin ihtiyaç ve sorunları ile ilgili veri tabanı da oluşturulmuş olacak. Yapılacak anketler mahallelerde yaşayan vatandaşların genel olarak aile, sosyal ve kültürel yaşamlarını da ortaya koyacak. Toplanan veriler ışığında açılacak kurslar ve eğitimler ile birlikte semt evlerinde verilecek hizmetlere karar verilecek.
"PAYLAŞIM NOKTALARI OLACAK"
Semt Evlerinin Söke'de vatandaşların kentlilik bilincine katkı sağlayacağını belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; "Semt Evleri her yaştan Sökeliler için eğitim, sağlık, sosyalleşme konularında paylaşım ve bir buluşma noktası olma niteliği taşıyacak. Semt Evlerinin özellikle kadınlarımız için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile açılacak meslek edindirme kursları ile kadınlarımıza ekonomik katkı sağlayacak ufuklar açılacak. Kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini elde edebilecekleri, aile ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri alanlar yaratmış olacağımıza inanıyorum" dedi.
Nuh Bey Konağı'nın semt evi olarak düzenlenmesi için ilk adımım Belediye Meclis kararı ile atıldığını belirten Levent Tuna; "Semt Evleri Projesi'ne en fazla ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz mahallelerden biri Kemalpaşa Mahallesi. Burada da Nuh Bey Konağı'nın işlerlik kazanması, Konağın faaliyete geçerek nefes alan bir bina olması için faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.