Sivas Valisi Ali Kolat Gemindersinde Ki Duble Yol Çalışmalarını İnceledi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sivas Valisi Ali Kolat, Suşehri - Sivas karayolu Geminderesi yolunda inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Sivas Valisi Ali Kolat Gemindersinde Ki Duble Yol Çalışmalarını İnceledi
Suşehri'ne 5 kilometre mesafede çalışma yapılan yerde incelemelerde bulunan Kolat, yol yapım çalışmaları hakkında Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir'den bilgi aldı. Yol çalışmaları hakkında Vali Kolat'a bilgi veren Elbir, 54 kilometre uzunluğunda olan Geminderesi yolunun 15 kilometrelik bölümünün yapıldığını söyledi. Karadeniz Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan önemli yollardan biri olan, Suşehri-Sivas karayolu Geminderesi'nde başlatılan duble yol çalışmalarının toplam uzunluğunun 54 kilometre olduğunu belirten Elbir, bu yol güzergahında iki tünel projesinin de bulunduğunu belirtti. Elbir, "54 kilometre olan yolun 15 kilometrelik bölümünü bölünmüş yol haline getirmiş bulunmaktayız. Bu yol güzergahında yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda bir tünel çalışması da yapılacaktır. Bununla ilgili proje çalışmaları halen devam etmektedir. Bu yılsonuna kadar proje çalışmalarımız tamamlanmış olacak ve 2011 yılında ihalesini yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca Suşehri'ne 5 kilometre mesafede yine bu yol güzergahında 400 metre uzunluğunda ikinci bir tünel çalışması yapılacaktır. Bunun proje çalışması tamamlandı. Tünel çalışmasına da kısa sürede başlanılacaktır. Ayrıca 21 noktada köprülü geçişi yapılmaktadır. İnşallah büyük tünel dışındaki diğer çalışmalarımızı 2011 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. İşin maliyeti 76 Milyon Türk Lirası, şuana kadar yapılan miktarı ise 46 milyon Türk Lirası'dır. Tünel dışındaki yolları bölünmüş yol haline getirmiş olacağız. Burası Karadeniz Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak önemli bir geçiş güzergahımızdır. Diğer 4 kilometre uzunluğundaki tünel ihalemizin yapılması durumunda bu tünelinde inşaat çalışmalarına başlanılacaktır. Fakat uzun bir tünel olması nedeniyle çalışmaları 4-5 yıl içerisinde ancak tamamlanabilir. Bu tünelde bittiğinde hareketli bir güzergah olacaktır" dedi.
Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Vali Kolat, "Yoğun bir çalışmanın devam ettiğini görüyoruz. Burası devreye girdiğinde Karadeniz-Akdeniz yolunun önemli bir geçişi sağlanmış olacaktır. Sivas'ımız eskiden olduğu gibi yine kavşak noktasında önemli bir fonksiyonu olacaktır. Emeği geçen, yol yapımında çalışan tüm işçilerimize teşekkür ediyoruz. Gerek burada, gerekse D-100 karayolunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Yol yapım firma yetkilisi Sinan Aydın ise yaptığı açıklamada, yolda gece ve gündüz olmak suretiyle vardiyalı olarak çalışmanın aralıksız devam ettiğini, kış şartlarında da herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda çalışmaların devam edeceğini kaydetti. Vali Kolat, firma yetkilisi Sinan Aydın'a lokum vererek işçilere ikram edilmesini istedi.