Sivas Tso Başkanı Osman Yıldırım'dan Başbakan Ve Ekonomi Kurmaylarına Mektup

Teşvik yasasında üçüncü bölgede yer alan Sivas'ta 2010 yılı sonunda yatırıma katkı oranlarının düşecek olması nedeniyle Sivas Ticaret ve Sanayi Odası harekete geçti.

Sivas Tso Başkanı Osman Yıldırım'dan Başbakan Ve Ekonomi Kurmaylarına Mektup
Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve ekonomi kurmaylarına bir mektup gönderen TSO Başkanı Osman Yıldırım, teşvik süresinin uzatılmasını istedi. Yıldırım, "Bölgesel teşvik uygulamalarının gerekse yatırım tutarının yüzde onluk bölümünün tamamlanmasına imkan verecek sürenin 31.12.2011 tarihine kadar uzatılmasını istiyoruz" dedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hazine Müsteşarlığı ve Sivas Milletvekillerine gönderilen mektupta Başkan Yıldırım şu görüşlere yer verdi:
"16.07.2009 tarih ve 27290 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2009/15199 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları hakkındaki karar ve bu kararın uygulanmasına ilişkin, 28.07.2009 tarih ve 27302 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/1 sayılı tebliğ kapsamında ilimiz üçüncü bölgede yer almaktadır. Malumunuz üzere üçüncü bölgede yer alan illerde 31.12.2010 tarihine kadar Sabit Yatırım Tutarının yüzde 10'unun tamamlanması halinde Yatırıma Katkı Oranı yüzde 40, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi indirim oranı yüzde 80, Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği ise beş yıl olarak uygulanmaktadır."
Dünyadaki krize rağmen Türk ekonomisinin olumlu gelişimi sürdürmesinin Türkiye'ye olan güveni artırdığını belirten Yıldırım, "2010 yılı ortalarından itibaren yatırıma yönelen yatırımcılarımız planlarını yaparken Yatırım Teşvik Uygulamalarından faydalanmayı istemektedirler. Hükümetimiz tarafından çıkarılan Bölgesel Yatırım Teşvik Uygulamasının 2010 yılı sonunda indirim oranlarının düşmesi yeni yatırımcıların yatırımların ertelenmesine ya da vazgeçilmesine neden olacaktır. 31.12.2010 tarihinden itibaren indirim oranları düşecek olan yatırıma başlama süresinin 31.12.2011 tarihine kadar uzatılmasının bölgemiz ve ülkemiz açısından yararlı olacağı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.