Şimdi Narenciye Zamanı

Ehil olmayan kişilerin yaptığı olumsuz açıklamalardan dolayı tüketicilerin narenciye konusunda kafasının karıştığını belirten Denizli Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, hem kalite hem de fiyat konusunda bugünlerin narenciye tüketme zamanı olduğunu söyledi

Şimdi Narenciye Zamanı
Ehil olmayan kişilerin yaptığı olumsuz açıklamalardan dolayı tüketicilerin narenciye konusunda kafasının karıştığını belirten Denizli Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, hem kalite hem de fiyat konusunda bugünlerin narenciye tüketme zamanı olduğunu söyledi.
Denizli haline gelen ürünlerin kontrol edildiğini ve doğal ürünlerin rahatlıkla tüketibilineceğini belirten Halil Öztürk, "Bundan 7-8 yıl önce ülkemizde 2.5 milyon ton olan narenciye üretimi günümüzde 3.5 milyon tona yükseldi. Üretim planlaması ve ihracat yapılamaması nedeni ile narenciyede arz-talep dengesi kaçtı. Bunun en güzel örneği, İzmir ve bölgesinden gelen satsuma mandalinanın 40 kuruştan, Köyceğiz ve bölgesinden gelen kirmantin mandalinanın da 50 kuruştan satılamaması. Oysa geçen yıl bu
zamanlarda bu fiyatlar bunun iki katı yüksekti. Ülkemiz narenciye üretiminde dünya sıralamasında ilk sıralarda olmasına rağmen Avrupa ve Rusya pazarına yakın olması, yeterli ihracat yapılamaması, ekonomik sıkıntı dengeleri bozdu" dedi.
DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, narenciye tüketiminin mevsim ve fiyat olarak tam zamanı olduğunu belirterek, "Hem sağlık hem de fiyat konusunda Denizli'ye gelen narenciye ürünlerine kefiliz" dedi.
(AV-EA-Y)