Şiir yolcuları Bursa'da buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş.'nin düzenlediği 'Şiirin Yolcuları' başlıklı program, ilk gününde şair Mustafa Özçelik'in şiir

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş.'nin düzenlediği 'Şiirin Yolcuları' başlıklı program, ilk gününde şair Mustafa Özçelik'in şiir yolculuğuna ev sahipliği yaptı.

Bursalı gönül dostlarını Pınarbaşı Sosyal Tesisleri'nde bir araya getiren organizasyonda, Adem Turan ve Sıddık Ertaş, şair Özçelik ile ilgili bilgiler verdi. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'ın da izlediği program, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Şiirin yolcuları programına, Barış Güleç ney dinletisiyle renk kattı. Eskişehirli şair Mustafa Özçelik, şiirle tanışmasını anlattığı konuşmasında, Yunus Emre'den çok etkilendiğini ifade etti. Nurettin Topçu ve Atasoy Müftüoğlu gibi isimlerin de hayatında önemli yere sahip olduğunu kaydeden Özçelik, şiirde usta çırak ilişkisinin önemine değinerek, "Usta çırak ilişkisi işin olmazda olmazı. Bir ustaya kapılamazsan zaten bu yolculukta yol alınması imkansız." dedi.

Bursa'da yaşadığı yıllarda Nuri Pakdil'den de etkilendiğini belirten Özçelik, "Liseyi bitirip Bursa'ya geldiğimde kentte şiir, edebiyat, kültür ortamı pek yoktu. Ancak Bursa, çok besleyen bir şehirdir. 'İfşa' adlı ilk kitabım, o dönemde yaşadığım Bursa'da Muradiye, Tophane ve Emirsultan'da yazılmıştır." diye konuştu.

Özçelik, Bursa'nın tarihe ve medeniyete açılan bir şehir olduğunu da belirterek, fikir ve ideoloji olarak etkilendiği Necip Fazıl Kısakürek'in yanı sıra edebi hayatında Sezai Karakoç ve Erdem Beyazıt'tan da etkiler olduğuna işaret etti. Özçelik, çalışmalarını Türk Dili ve Edebiyatı dersleri eğitmenliği ile sürdürüyor.