Sedefçi ile AK Parti Milletvekili Budak ile görüştü

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile AK Parti Milletvekili Necdet Budak protokol köşkünde bir araya geldi.

Sedefçi, Edirne'yi daha ileri

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile AK Parti Milletvekili Necdet Budak protokol köşkünde bir araya geldi.

Sedefçi, Edirne'yi daha ileri noktalara taşımak için çalıştıklarını, bunun için hükümetin desteğinin şart olduğunu kaydetti. Hedeflerinin şehre hizmet olduğunu belirten Sedefçi, bunun için hangi partiden olduklarının öneminin bulunmadığını, Edirne için işbirliğinin şart olduğunu, Budak ile de bu kapsamda bir araya geldiklerini kaydetti.

Hamdi Sedefçi, şu ana kadar hazırladıkları projeler konusunda iktidardan destek aldığını belirterek bu işbirliğinin sürmesi için belediye başkanı ve milletvekili olarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti'ye geçme yönünde bir teklifin gelmesi durumundan kararının ne olacağı yönünde bir soruyu cevaplandıran Sedefçi, kendisinin CHP'li belediye başkanı olduğunu ve bu şekilde kalmaya devam edeceğini kaydetti.

İyi projeler hazırlanması durumunda Başbakan dahil olmak üzere diğer bakanların desteğini aldıklarını dile getiren Sedefçi, kendisinin tüm Edirne'nin belediye başkanı olduğu gibi Başbakan'ın da tüm Türkiye'nin başbakanı olduğunu ifade etti.

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak da bütün kurum ve kuruluşların ortak paydalarının Edirne olduğunu söyledi.

Siyasete girmesinin nedeninin Edirne için siyaset yapmak olduğunu belirten Budak, "Edirne Türkiye'de bir marka kent ama biz bunu dünyada marka kent olması için çaba göstermemiz lazım. Bu anlamda projeler üretmemiz lazım. Ve bunu da belediye başkanımızın tek başına yapması tabii ki mümkün değil. Başta Başbakanımız olmak üzere tüm hükümetimiz Edirne'den gelecek projelere destek olmak adına milletvekili olarak elimden geleni yapacağım." dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AK Parti Milletvekili aracılığıyla Başbakan ile görüşmek için randevu talebinde bulundu. Talebin değerlendirmeye alındığı ve görüşmenin Başbakan'ın uygun bir zamanında gerçekleşebileceği belirtildi.