Samancıoğlu Etnografya Müzesine Ziyaretçi Akını

Bartın Belediye başkanlarından Kemal Samancıoğlu'nun ailesi tarafından Bartın Belediyesi'ne bağışlanan ve Bartın Belediyesi'nce gerekli restorasyonlar ve düzenlemeler yapılarak 29 Nisan 2008'de açılan etnografya müzesi büyük ilgi görüyor

Samancıoğlu Etnografya Müzesine Ziyaretçi Akını
Bartın Belediye başkanlarından Kemal Samancıoğlu'nun ailesi tarafından Bartın Belediyesi'ne bağışlanan ve Bartın Belediyesi'nce gerekli restorasyonlar ve düzenlemeler yapılarak 29 Nisan 2008'de açılan etnografya müzesi büyük ilgi görüyor.
Bartın Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi'ni 2008'de 3 bin 329, 2009'da 3 bin 870 kişi ziyaret ederken, müzeye bu yıl 11 ayda 4 bin 603 kişi geldiği bildirildi. Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın Belediyesi'nin hizmete açtığı Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi gerek il içi gerekse il dışından gelen misafirlerin büyük ilgisini çekiyor. Geleneksel Bartın Evi normlarında, Bartın insanının günlük yaşam tarzını yansıtan ve bu yörenin etnografik eserlerinin sergilendiği müzemiz, geçmişten geleceğe bir köprü kurmaktadır. Yaklaşık 12 bin kişinin ziyaret ettiği müzemizi özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gezmelerini istiyoruz" dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, bu müzenin Bartın'ın yaşam kültürü hakkında en somut bilgileri görsel olarak sunmakta olduğunu söyledi.