Projeni Getir Desteği Götür

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Turgut Gözen, Nazilli'de işadamları ile buluştu.

Projeni Getir Desteği Götür
Nazilli'de dernek üyesi işadamları ile buluşan KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen, Nazillili işadamlarına önemli bilgiler verdi.
KOSGEB'in iş dünyasının gelişmesindeki önemli görevleri olduğunu, işletmelerin önce kendilerini tanıyarak güçlerini bilmeleri gerektiğini ve sonra da sektörün birbirini tanıması gerektiğinin altını çizen Gözen, KOSGEB olarak amaçlarının KOBİ'lerin üretim, yönetim-organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projeleri desteklemek olduğunu belirterek, "İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç duyulmaktadır. KOBİ'lerde proje kültürü ve bilincinin oluşması, işletmelerin proje yapabilme kapasitelerinin geliştirilmesi ve esnek destekleme sistemine ihtiyaç duyulması nedeniyle bu programı geliştirerek hayata geçirdik. 3 yıl olan program süresi boyunca 6-24 ay arasında değişen 12 ay esneme payı bulunan ve üst limiti 150 bin liraya ulaşan bir destek söz konusudur. Destek oranı birinci ve ikinci bölge için yüzde 50, 3. ve 4. bölge için de yüzde 60 olarak belirlenmiştir. Desteklenecek proje giderlerine kurul karar vermektedir. Programdan beklediğimiz kazanımlar; KOBİ'lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması, uzun süreli plan yapma yeteneğinin kazandırılması ve rekabet güçlerinin artırılmasıdır" dedi.
Genel destek programının alt ve üst limitlerini açılayan Turgut Gözen; "Genel destek programında yurt içi fuar desteği-30 bin lira, yurt dışı iş gezisi desteği-10 bin lira, tanıtım desteği-15 bin lira, eşleştirme desteği-15 bin lira, nitelikli eleman istihdam desteği-20 bin lira, danışmanlık desteği-15 bin lira, eğitim desteği-10 bin lira, enerji verimliliği desteği-30 bin lira, tasarım desteği-15 bin lira, sınai mülkiyet hakları desteği-20 bin lira, belgelendirme desteği-10 bin lira ve test, analiz ve kalibrasyon desteği-20 bin lira olarak belirlenmiştir. Kısacası her türlü desteği vermeye hazırız. Öncelikle kendinizi, daha sonra çevrenizi tanıyacak, daha sonra da beklemeden çalışmalarınızı hızlandıracaksınız. Çünkü bekleyen her zaman kaybeder, yürüyen ise kazanır. KOSGEB bu nedenle sizlerin yanında yer almaktadır. Projeni getir, desteğini götür" diye konuştu.