Pamukoğlu'ndan Wıkıleaks Yorumu

Wikileaks internet sitesinin yayınladığı gizli belgeleri yorumlayan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, "Şu dünyaya saçılan rezalete bakın

Wikileaks internet sitesinin yayınladığı gizli belgeleri yorumlayan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, "Şu dünyaya saçılan rezalete bakın. Amerikan diplomatlarıyla yatıp kalkmışlar. Ne güzel" dedi.
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Alanya Belediye Düğün Salonu'nda partililer ile bir araya geldi. Pamukoğlu yaptığı konuşmada partisinin tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık olduğunu belirterek, "Zaten diğer partilere giremezsiniz. Önce sizi bir araştırırlar, sonra cevap verirler. Dünyada 19 devlette temsilciliğimiz var. Türkiye'de ise 60 il ve 500 ilçede teşkilatımız var" dedi.
Konuşmasında, "Terörden hiç bahsetmeyeceğim. Umurumda bile değil" diyen Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşkıyaya ada tahsis etmiş bir hükümet var. Oradan talimatlar veriyor. Savaş başlatacakmış, bilmem ne yapacakmış, bilmiyorum, dinliyoruz. Hükümet gitmiyormuş, memurlar gidiyormuş. Ve bunların Avrupa'daki destekçileri. Kim bu Avrupa'daki destekçileri? Ağızlarına almazlar. Avrupa'daki destekçileri bizim müttefikimiz. 'Sen NATO müttefikisin, bana karşı bir olan bir tehditte hani beraberdik' bile
diyemezler. Bunu ancak başı dik bir devlet yapabilir. Ensesi tokadın altındaki hükümetler yapamaz".

"DÜNYAYA SAÇILAN REZALET"
Wikileaks internet sitesinin yayınladığı gizli belgelere de değinen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Şu dünyaya saçılan rezalete bakın. Amerikan diplomatlarıyla yatıp kalkmışlar" dedi. Pamukoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Ne güzel. Bakanları var, milletvekilleri var değil mi? Ne güzel. Öyle mi olacak, böyle mi olacak? Her şey var. Ve başka rüşvet ve yolsuzluk iddiaları da var. Şimdi bu belgelerde Amerika Birleşik Devletleri'nin diplomatlarının ve büyükelçiliklerinin konuştuğu konular var. Bu bir
resmi evraktır. Buna biyografik istihbarat denir. Biyografik istihbarat, çeşitli bilgilerin yan yana getirilmesine denir. Yani ağızdan, kulaktan alınarak bir belgeye dökülmesidir. Bu dernek dilekçesi yazılır gibi yazılmaz. Parça parça bilgiler getirilir ve bir metne dökülür. Yani bu ülkede bir hükümet var, bu hükümetin şu sorunları var, bunların yaptıkları şunlar, zayıflıkları bunlar, şu konularda hassasiyetleri var diye yazılır. Yok yalanmış da, gerçek değilmiş de, geç bunları. Amerika, 'Bu belgeler yalan'
mı diyor? 'Gerçek değil' dedi mi? Bu belgelerin hepsine sahip çıkıyor mu? Amerika 'yok' demiyor, 'hayır' demiyor, bunları 'beğendik' ya da 'beğenmedik' demiyor. Amerika, 'Bu belgeleri kimler çıkarttıysa onları bulup birey olarak cezalandıracağım' diyor. Bu, 'evet ben bu belgeleri kabul ediyorum, yanlış yok' demektir."

"SİZ BÜTÜN MÜSÜNÜZ Kİ OYLARINIZ BÖLÜNECEK?"
Türkiye'de partisinin oyları böleceği yönünde söylemler yayıldığını da sözlerine ekleyen Pamukoğlu, "Siz bütün müsünüz ki oylarınız bölünecek? Siz yarım olduğunuz için bu ampul partisi geldi Ankara'ya oturdu. Bizim parti, Meclis'in içindeki eşkıyanın siyasi uzantısı hariç diğer partilerden oy aldı. Birisi mezarlık ziyaretiyle baş edemiyor üçe bölündü. Öbürkü de, 'Ben bu ampulü koruyorum' diyor. Niye koruyorsun? Vatan göreviymiş. Korkunun sonuca faydası yok. Siz 40 yıldır buralardaydınız. Ne yaptınız?
Yaptığınız bu ampul amblemi hükümete getirdiniz. Onlar da soydu ve soğana çevirdi" ifadelerini kullandı.
Hükümetin ekonomik politikalarını eleştiren Pamukoğlu, "Çok klasik olduğu için söylüyorum, madenlerin yüzde 54'ü bizde değil, bankaların yüzde 50'si yabancılarda, limanlar da öyle. 22 liman var, hepsi yabancılarda. Artık iş İstanbul köprülerinin satılmasına kadar geldi. Bu nereye kadar gidecek?" şeklinde konuştu.
Pamukoğlu konuşmasının ardından partililerle sohbet etti. Bir partili Pamukoğlu'na üzerinde partinin amblemi bulunan siyah ipten yapılmış çerçeve halinde resim hediye etti. Pamukoğlu ve partililer daha sonra konvoy halinde Manavgat'a hareket etti.