Oto Galericilerine Toki'den Konut Müjdesi

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un öncülüğünde TOKİ Başkanlığı ve Talas Belediyesi işbirliğinde, Kayseri Oto Galericiler dernek üyeleri ev sahibi olmaya hazırlanıyor.

Oto Galericilerine Toki'den Konut Müjdesi
Kayseri Kent Ormanları'nda bulunan restoranda gerçekleştirilen toplantıya, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ile Oto Galericiler dernek üyeleri katıldı.
Dernek üyelerine konuşan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TOKİ işbirliğinde Kayseri'deki STK'lara ev sahibi yapmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, yapılan konut sayısının 11 bini geçtiğini söyledi.
Terziler Odası için 80 konut, Oto Sanatkarları Odası için 49 konut ve şehit aileleri için 85 konutluk projeler yapıldığını hatırlatan Yakut, şehit aileleri için yapılan konutların ücretinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karşılandığını söyleyerek, Başkan Özhaseki'ye teşekkür etti.
Kayseri Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Şimşek'in talebi üzerine 250 üyenin ev sahibi olması için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Yakut, TOKİ bünyesinde ev sahibi olmanın önemli olduğunu kaydetti.
TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise, planlı kentleşme ve konut seferberliği kapsamında bin 708 şantiyede 2010 sonu itibariyle 470 bin konut yapıldığını kaydetti.
TOKİ'nin yaşam alanları ürettiğini söyleyen Karaca, Talas Belediyesi işbirliğinde ilçeye 3+1 tarım köyleri ev olarak tabir edilen tek katlı evlerin yapılmasının planlandığını kaydetti.