Ömer Dinçer: Vatandaşlarımız sağlıkla ilgili reklamlara ve kampanyalara aldanmasın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, vatandaşların sağlıkla ilgili reklamlara ve kampanyalara aldanmamasını istedi. Sağlık işletmelerin güve

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, vatandaşların sağlıkla ilgili reklamlara ve kampanyalara aldanmamasını istedi. Sağlık işletmelerin güvenilirliğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Dinçer, şu anda 10'a yakın işletme ile ilgili soruşturmaların yürütüldüğünü dile getirdi. Bu tip kampanya yürüten işletmelerle de protokolü iptal ettiklerini ve sağlık hizmetini almadıklarını aktaran Dinçer, "Bizim bu mücadelemiz de hem medyanın hem vatandaşlarımızın bize destek vermelerini talep ediyoruz." dedi.

Sağlık hizmetlerinin ancak kaliteli ve güvenilir yerlerden alınabileceğini vurgulayan Dinçer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Hakikaten Afyon'daki hadise bizim için çok üzücü. Çok kötü örnek oldu. Ama bu vesileyle sizlerle paylaşmak istediğim husus şu; bizimle sözleşme yapmış olan işletmelerden bazıları hukuka ve sözleşme şartlarına aykırı olarak değişik illerde, ilçelerde bazen servis kaldırarak, bazen kısa mesaj göndererek, bazen değişik kampanyalar organize ederek, vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti sunacaklarını söylüyorlar.Vatandaşlarımızın bu tip, reklamlara ve kampanyalara aldanmamasını önemle ben rica ediyorum.Çünkü işletmelerin güvenilirliği çok önemli. Sağlık hizmetleri ancak kaliteli ve güvenilir yerlerden alınacak hizmettir. Onun için de bizim hastanelerimiz, devlet hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastaneleri her türlü hizmeti sunuyorlar. Bu sebeple lütfen kendileri istedikleri yerden gidip alsınlar ama, kampanyalara çok fazla kapılmasınlar."

Bu hizmetlerin ücretsiz yapılmadığına dikkat çeken Dinçer, "Vatandaşlarımıza sanki ücretsizmiş gibi yansıtılan hizmetlerin faturaları Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan tahsil ediliyor. Bu açıdan bakıldığında, biz gerekli tedbirleri alıyor ve bu tip uygulamalarla ve sahtekarlıkla mücadele ediyoruz. Şu anda 10'a yakın işletme ilgili soruşturmalarımız yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

YEŞİL KART KULLANAN VATANDAŞA 3 KEZ İŞ TEKLİFİ YAPILACAK

Dinçer, yeşil kart kullanan vatandaşa 3 kez iş teklifi yapacaklarını, kabul etmemesi halinde kartına el konulacağını söyledi. Dinçer, yeşil kartlılarla ilgili bir tedbir aldıklarını belirterek, meclise sevk ettikleri kanun içerisinde bu düzenlemelerin de yer aldığını duyurdu.

Dinçer, yeşil kart sahibi herkesin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne gittiğinde yeşil kart için vize alabileceğini ama, eğer çalışabilecek durumda ise aynı anda İş-Kur'a işsiz olarak kayıt edileceğini dile getirdi. Çünkü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün personellerinin her birisinin İş-Kur ofisi olarak da hizmet verebilecek şekilde eğitildiğini belirten Dinçer, şöyle konuştu: "Biz kendilerine 3 kez iş teklifinde bulunacağız. Şayet bu işleri ret ederse o vatandaşlarımızın yeşil kartları iptal edilecek. Ancak ister bizim teklif ettiğimiz, işi kabullensin veya çalışmaya başlasın isterse kendisi kendi imkanları ile iş bularak çalışmaya başlasın yeşil kart sahibi olan ve çalışan vatandaşlarımızın da yeşil kartını iptal etmeyeceğiz. Onların yeşil kartlarını askıya alacağız, çalıştığı müddetçe Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan haklarını alarak yararlanacak. Şayet işini kaybederse yeşil kartını anında aktif hale getireceğiz. Böylece yeni bir işleme gerek kalmadan yeşil kartını kullanabilecek. Bu açıdan bakıldığında böyle bir tedbir alıyoruz. Meclise sevk ettiğimiz kanun içerisinde bu düzenlemeler yer aldı."