Odunpazar Belediyesi'den Anlamlı Yardım

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yapılan her projede mutlaka engelli ayakları düşündüklerini söyledi.

Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Külliyesi'nde Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle 7. sini düzenlediği törenle 70 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etti. Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, etkinliğin 7.sini düzenlediklerini belirterek, "2004 yılından beri her yıl "Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle böyle bir organizasyon yapıyoruz ve bu yıl 7.sini düzenlediğimiz organizasyonla vereceğimiz bu sandalyelerle tam bin 500 ortapedik sadalyeyi engelli arkadaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Biz Odunpazarını engelsiz bir bölge olarak ilan etmiştik hatırlayacaksınız. 2005 yılında, yani göreve geldikten tam bir yıl sonra 355 bin nüfusuyla neredeyse Tükiye'deki 50 ilden büyük, hatta Kıbrıs adası büyüklüğündeki bu ilçede bu yaşam merkezinde bu şehirde bütün vatandaşlarımızın her türden engeli olan arkadaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk ise, özürlü vatandaşlarımızı toplumun içine alan bir zihniyetle çalıştılarını ifade ederek, "İki ay içinde ülkede 7 bin 500 engelli vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Hükümetimizin özürlülere yönelik çalışmaları mahalli idareler ve bu konudan sorumlu olan bakanlık yetkililerince yerine getiriliyor" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Sakallı, Çetintaş ailesine yardımlarından ötürü Odunpazarı'na ait ilk evin çerçeveli fotoğrafını ve bir teşekkür plaketi verdi. Sakallı daha sonra AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk'le beraber, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti.