Mutlu Konak Gezileri Başladı

Konak Belediyesi'nin sosyal etkinlikleri kapsamında Konak ilçesinde yaşayan kadınlar için düzenlenen Lamia Gemisi ile "Mutlu Konak Gezileri" başladı

Mutlu Konak Gezileri Başladı
Konak Belediyesi'nin sosyal etkinlikleri kapsamında Konak ilçesinde yaşayan kadınlar için düzenlenen Lamia Gemisi ile "Mutlu Konak Gezileri" başladı. Yedi gün boyunca sürecek olan etkinlikte Konak'ın çeşitli mahallerinden gelen kadınlar çocuklarıyla birlikte denizin ve körfezin tadını doyasıya yaşıyorlar. Pasaport İskelesi'nden demir alan Lamia Gemisi'nde kahvaltı eden Konaklı kadınlar, muhteşem körfez manzarası eşliğinde yaklaşık 2 saat boyunca deniz üstünde hoşça vakit geçiriyorlar. İzmir'le ilgili hazırlanan slayt gösterisinin ardından müzik eşliğinde eğlenen kadınlara gezi sonunda "Daha Kolay Günlük Yaşam İçin; Ev, Mutfak ve Pratik Bilgileri" kitapçığı armağan ediliyor. Daha önce vapura bile binmemiş olduklarını anlatan, başta korkup daha sonra deniz üzerinde sallanmaktan keyif alıp sevince boğulan çocuklar da bir an bile yerlerine oturmayarak denizin tadını çıkardılar. Mutlu Konak Gezileri kapsamında körfezin keyfini çıkaran kadınlar arasında 74 yaşındaki Saime Kalaycıoğlu geminin ilk konuklarındandı. Yaşına rağmen hareketli müzik eşliğinde dans eden Saime Teyze, "Belediyemizi ve Belediye Başkanımız Hakan Tartan'ı çok seviyoruz. Biz daha söylemeden o bizim derdimizi anlıyor ve bize her konuda yardımcı oluyor" dedi.
Göreve geldiği günden beri kadınların toplumda hak ettikleri ve en önde olması gereken yerin verilmesi için sürekli çalışan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konaklı kadınları Lamia Gemisi ile körfez turunda da yalnız bırakmadı. Konak Belediyesi olarak İzmirlilere Lamia gibi bir gemiyle körfez gezintisinin keyfini yaşatan ilk ve tek belediye oluklarını belirterek bu gezide önceliği kadınlara veren Başkan Tartan, "Yaptığımız işleri halkımızla paylaşmadığımız zaman içimize sinmiyor. Körfezin güzelliğini de tek başına yaşamayı içime sindiremedim. Burada birbirinizi tanıma fırsatı bularak daha yakın dostluklara sahip olacaksınız. Denizin üstünde hem stres atacak, hem keyifli bir gün geçireceksiniz. Sizler bu geminin kraliçelerisiniz" dedi.
Başkan Tartan, İzmir'de yaşayıp denizi hiç görmemiş, vapura bir kez bile binmemiş yurttaşlar olduğunu ifade etti ve "Her şey önce sizin için. Yerel yönetim sorumluluklarımızı yerine getirirken, kadınlarımızı ön planda tutmayı en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz. Hayatın her alanında sizlerle olmaya, yaşamınızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bugün de körfezin güzelliğini doyasıya yaşamanızı, çok keyifli bir gün geçirmenizi istiyorum. Çünkü ben sizleri çok seviyorum" dedi.